Facebook

Katrijn Vanwynsberghe likes

Kookdagboek KatrijnKookdagboek Katrijn
Create your Like Badge
Print Friendly and PDF

Wie ben ik

Mijn foto

Op weekdagen bezorg ik jullie een lekker gerecht met een duidelijk recept zodat je eenvoudig zelf aan de slag kan. Veel plezier !

maandag 21 maart 2016

Zuiderse omelet met fetakaas (veggie, glutenvrij)

In het weekend eten we graag iets snackachtigs. Ik kook al zoveel door de week, dat het in het weekend net iets simpeler mag zijn. Een half uurtje werk en een volwaardige maaltijd op tafel toveren, het kan!
 
Wij zijn gek op eitjes. Veel mensen hebben schrik van eitjes, want hun cholesterol is er niet blij mee. De laatste studies wijzen uit dat het net verzadigde vetten zijn die slecht zijn voor de cholesterol en laat eieren nu net veel onverzadigde vetten bevatten.
Eet dus gerust 3 eitjes per week zonder dat je je zorgen hoeft te maken.
 
Eitjes zijn niet alleen gezond, ze zijn ook zo veelzijdig.

Recept: Zuiderse omelet met fetakaas



Ingrediënten voor 4 à 6 personen

10 eieren
een scheutje melk
een snuifje zout
peper
een eetlepel lookolie (zelf maken door 5 tenen geschilde look een week in olijfolie te laten trekken)
5 el gehakte bieslook
3 gegrilde rode paprika's (bokaal), uitgelekt en in stukjes
100 g fetakaas in blokjes (onze feta was van geitenmelk http://www.geitenboerderij-eikenhof.be/nl )
een eetlepel olijfolie

Klaar in een half uurtje, zelfs als je er een eenvoudige gemengde salade bij maakt.

  • Verwarm de oven op 160°C.
  • Klop de eieren los met de melk, peper en zout. Klop tot een luchtig mengsel.
  • Roer er de lookolie onder.
  • Meng de bieslook door het ei.
  • Roer de stukjes paprika onder het ei.
  • Verwarm de olijfolie in een stevige ovenbestendige pan.
  • Giet het eimengsel in de pan en zet het vuur wat zachter. Laat het ei zachtjes stollen. Zorg dat het niet aanbakt.
  • Wanneer het ei half gestold is dan strooi je de fetablokjes over het ei.
  • Zet de pan in de oven en laat verder garen.
  • Als je de laatste 2 minuten de grill even aanzet, dan souffleert je ei heel mooi en kleurt het een beetje. Zo ziet het er nog smakelijker uit.


Serveer met een gemengde salade. Ik gaf er een salade bij van postelein, zongedroogde tomaatjes in reepjes, gehakte zwarte olijven en gehakte cashewnoten. Een drupje olijfolie erover en klaar was de salade.

Lieve kookgroetjes van Katrijn!!!