Facebook

Katrijn Vanwynsberghe likes

Kookdagboek KatrijnKookdagboek Katrijn
Create your Like Badge
Print Friendly and PDF

donderdag 24 maart 2016

Quinoapannenkoeken (gluten-en/of lactosevrij te maken)

Met quinoa kan je veel meer dan alleen maar slaatjes maken of het door de soep doen.
Maak er eens pannenkoeken mee. Je maakt ze zoet of hartig zoals je zelf wil of afhankelijk van het tijdstip waarop je ze maakt.
 
Het is heel eenvoudig en snel klaar.
 
Vervang de bloem door glutenvrij meel indien nodig en de melk door een lactosevrije variant.
 
Wil je hartige pannenkoeken dan laat je de suiker weg en kruid je met peper en zout. De rozijnen vervang je door stukjes zongedroogde tomaat en kleine stukjes paprika.
Vervang de helft van het sesamzaad door geraspte kaas.

Quinoapannenkoeken, de zoete versie





Recept voor 12 pannenkoekjes

200 g quinoa
120 g bloem
2 eieren
125 ml melk
zoveel rozijnen als je lekker vindt (dit kan je vervangen door gedroogde abrikozen in stukjes, cranberries, gojibessen)
een snuifje kaneel als je hiervan houdt
4 el suiker of een evenwaardige hoeveelheid zoetstof
4 el sesamzaad
olijfolie

Klaar in een half uurtje

  • Breng water aan de kook en kook de quinoa gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Giet de quinoa door een zeef en laat goed uitlekken.
  • Meng in een kom, de bloem met de melk en de eieren. Klop tot een glad beslag.
  • Meng de rozijnen, de suiker, het kaneelpoeder en het sesamzaad door het beslag.
  • Meng de quinoa door het beslag. Meng goed.
  • Verwarm nu olijfolie in een pan.
  • Schep per keer 3 hoopjes beslag in je pan, duw ze een beetje plat en bak mooi bruin. Draai de pannenkoek om en bak ook de andere kant mooi bruin.

  • Haal ze uit de pan en begin opnieuw tot het beslag op is.
  • Je krijgt ongeveer 12 pannenkoekjes uit deze hoeveelheid beslag.


Serveer met een beetje poedersuiker en appelpartjes.
Smullen maar!

Lieve kookgroetjes van Katrijn!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten