Facebook

Katrijn Vanwynsberghe likes

Kookdagboek KatrijnKookdagboek Katrijn
Create your Like Badge
Print Friendly and PDF

maandag 29 februari 2016

Quiche met gerookte zalm en broccoli

Lang geleden, dus weer even tijd voor een quiche.

Quiche is altijd leuk voor een feestje. Maak verschillende quiches en snij ze in mooie punten. Maak ook miniquiches, dat ziet er heel leuk uit. Stal ze uit op een buffetje en laat de gasten zichzelf bedienen.

Serveer er enkele rauwkostslaatjes bij en je hebt een heerlijke en budgetvriendelijke maaltijd.

Recept: Quiche met gerookte zalm en broccoli



Ingrediënten voor één grote ronde quiche (4 à 6 personen)

1 kruimeldeeg kant en klaar (taartdeeg voor hartige taarten)
250 ml light-room
50 ml halfvolle melk
peper en zout
1 el gedroogde dille
5 eieren
50 g gemalen kaas
de roosjes van 1/2 broccoli
200 g gerookte zalm

Klaar in een uurtje

  • Verwarm de oven voor op 180° C.
  • Leg het deeg in je vorm en pril er gaatjes in. Zo kan vocht weg en blijft het deeg lekker krokant.
  • Breng gezouten water aan de kook en blancheer de broccoliroosjes gedurende 2 minuten.
  • Giet ze af en laat goed uitlekken.
  • Strooi de helft van de kaas op de deegbodem.
  • Snij de zalm in stukjes en verdeel ze over de vorm.
  • Verdeel de broccoliroosjes over de vorm.
  • Klop de eieren los met de room en de melk. Kruid met peper en zout en 1 el gedroogde dille.
  • Giet het mengsel in de vorm.
  • Strooi de rest van de kaas over de quiche.
  • Zet de quiche in de oven en laat ongeveer 40 à 45 minuten bakken tot ze mooi gestold is.
  • Als je merkt dat tijdens het bakken de broccoli wat bruin wordt dan kan je de quiche afdekken met een beetje aluminiumfolie.
  • Haal de quiche uit de oven en laat even afkoelen voor je ze uit de vorm haalt.
  • Verdeel de quiche in mooie punten en geef er een lekkere salade bij.


Ik koos dit keer voor een witloof-venkel-granny smith salade.

Lieve kookgroetjes van Katrijn!!!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten