Facebook

Katrijn Vanwynsberghe likes

Kookdagboek KatrijnKookdagboek Katrijn
Create your Like Badge
Print Friendly and PDF

Wie ben ik

Mijn foto

Op weekdagen bezorg ik jullie een lekker gerecht met een duidelijk recept zodat je eenvoudig zelf aan de slag kan. Veel plezier !

vrijdag 26 februari 2016

Met tapenade gevuld varkenshaasje in pancetta, gegrilde tomaten, geroosterde aardappelen en een paprikasausje

Ik hou van Zuiderse smaken. Olijven, tomaten,....ik waan me onmiddellijk in de zomer.

Het receptje van vandaag vraagt iets meer werk. Het is een ideaal zondagsdiner.
Glaasje wijn erbij en genieten maar.

Recept: Met tapenade gevuld varkenshaasje, gegrilde tomaten, geroosterde aardappelen en een paprikasausje



Ingrediënten voor 4 personen

600 à 700 g varkenshaasje (filet), vraag aan je slager om het open te snijden op een enveloppe zodat je het thuis makkelijk kan verwerken.
4 el groene tapenade (zie recept: Aperitief Italian style op mijn blog)
http://kookdagboekkatrijn.blogspot.be/2016/02/aperitief-italian-style.html
8 sneetjes pancetta, dun gesneden
4 grote stevige tomaten
1 el Provençaalse kruiden
peper en zout
een beetje geraspte Parmezaanse kaas
800 g vastkokende aardappelen
olijfolie
2 rode paprika's
200 ml verse tomatensaus uit je diepvries
1 el gerookt paprikapoeder
100 ml groentebouillon (mag van een blokje)
eventueel enkele blaadjes basilicum.

Voorbereiding: 30 minuten
Bereiding en oventijd: 45 minuten


  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Was de aardappelen goed en snij ze ongeschild in partjes.
  • Meng ze met een beetje olijfolie, peper en zout en doe ze in een ovenschotel.
  • Zet ze in de oven. Na ongeveer 45 minuten zijn ze goed gaar en goudbruin. Schep ze ondertussen eens om.
  • Leg nu het varkenshaasje open en bestrijk de binnenkant met de tapenade.
  • Rol het vlees weer dicht en wikkel de pancetta om het vlees.
  • Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie en leg het vlees erin.
  • Als de aardappelen 20 minuten in de oven staan , zet je het vlees erbij. Hou het natuurlijk in de gaten. Een dik stuk heeft iets langer nodig dan een dun filetje.
  • Snij de tomaten in 2 en zet ze in een ovenschaal.
  • Bestrooi ze met wat peper en zout en de Provençaalse kruiden.
  • Rasp er een beetje Parmezaanse kaas over en bedruppel met een beetje olie.
  • Zet ze de laatste 10 minuten mee in de oven.
  • Kuis de paprika's en snij ze in blokjes.
  • Meng de groentebouillon met de tomatensaus en de paprikapoeder en breng dit aan de kook.
  • Voeg de paprika toe en laat gaar koken.
  • Pureer de saus en haal eventueel nog door een zeef.
  • Haal alles uit de oven en dek het vlees even af met aluminiumfolie.
  • Maak een spiegeltje saus op je bord.
  • Schep wat geroosterde aardappelen en een gegrilde tomaat op het bord.
  • Versnij het vlees in mooie stukken en verdeel het over de borden.
  • Zet de saus op tafel voor wie er niet genoeg van krijgt.
  • Werk eventueel af met wat gesnipperd basilicum.


Smakelijke zondag !!

Lieve kookgroetjes van Katrijn!!