Facebook

Katrijn Vanwynsberghe likes

Kookdagboek KatrijnKookdagboek Katrijn
Create your Like Badge
Print Friendly and PDF

Wie ben ik

Mijn foto

Op weekdagen bezorg ik jullie een lekker gerecht met een duidelijk recept zodat je eenvoudig zelf aan de slag kan. Veel plezier !

vrijdag 5 februari 2016

Lunchideetje: gevuld Turks brood

Altijd boterhammen voor lunch, pff het mag bij mij best eens iets anders zijn hoor.

Tegenwoordig vind je zoveel verschillende soorten brood, dat je enorm kan afwisselen voor je middagmaal.

Het receptje van vandaag is een super-snel-klaar-receptje. Het sausje maak je de avond van tevoren en de groenten snijd je ook al op voorhand. Zo moet je 's morgens enkel nog beleggen en inpakken.

Recept: Lunchideetje: gevuld Turks brood



Ingrediƫnten voor 4 personen

1 groot rond Turks brood
8 el magere ongezoete yoghurt
het sap van een halve citroen
4 el balsamicoazijn
peper en zout
300 g gerookte kipfilet op sneetjes
2 dikke tomaten
een 10-tal radijzen
3 lente-uitjes
een handvol rucola

Klaar in 15 minuten

  • Meng de yoghurt met het citroensap en de balsamicoazijn tot een glad sausje.
  • Kruid met peper en een beetje zout en roer goed door.
  • Als je het de avond van tevoren maakt dan dek je het sausje af en bewaart het koel.
  • Snij de tomaten in dunne schijfjes.
  • Kuis de radijzen en snij ze in flinterdunne schijfjes.
  • Kuis de lente-ui en snij in schuine ringetjes.
  • Bewaar de groenten afgedekt en koel als je ze op voorhand versnijdt.
  • Op de ochtend zelf snij je het Turks brood volledig door.
  • Haal een beetje van het kruim van de onderkant uit het brood. Doe dit niet weg, maar laat het drogen en maak er later paneermeel van.
  • Schep nu de helft van het sausje op de onderzijde.
  • Leg de helft van de kipfilet mooi op de onderkant.
  • Beleg met de tomatenschijfjes en de radijzenplakjes.
  • Bestrooi met de lente-ui.
  • Kruid met peper.
  • Leg nu de rest van de kipfilet bovenop de groenten.
  • Schep de laatste saus op de kip.
  • Leg als laatste de rucola op het brood.
  • Schik nu de bovenkant van het brood er terug op.
  • Snij het brood met een goed broodmes in 4 stukken. Doe dit voorzichtig zodat je de vulling er niet tussen uit trekt.
  • Verpak je lunch zodat hij vers blijft. Een nieuwe manier om milieuvriendelijk je lunch te verpakken is de boc 'n roll. Neem maar eens een kijkje op de site. https://www.kudzu.be/nl/winkel/artikels/i/97197 Je kan de boc 'n roll telkens weer opnieuw gebruiken.Zo help je de natuur ook een handje.


Simpel en snel, maar oh zo lekker!!

Lieve kookgroetjes van Katrijn!!