Facebook

Katrijn Vanwynsberghe likes

Kookdagboek KatrijnKookdagboek Katrijn
Create your Like Badge
Print Friendly and PDF

vrijdag 19 februari 2016

Crostini pomodori e mozzarella (veggie)

Hier ben ik weer met een heerlijk eenvoudig hapje. Het is weer zo eentje waarbij je met weinig inspanning heel veel mensen blij kan maken.
 
Ik geef jullie vandaag mijn versie mee van de klassieke bruschetta pomodori.
Crostini zijn dunner dan bruschetta, ze happen dus makkelijker weg. Bruschetta kan je als eenvoudige lunch serveren.
 
Hou dit receptje maar al in jullie achterhoofd voor op een lekkere Paasbrunch. Pasen laat ook niet lang meer op zich wachten.

Recept: Crostini pomodori e mozzarella



Ingrediënten voor 30 à 35 crostini

5 dikke stevige trostomaten
2 bolletjes mozzarella
1 el Provençaalse kruiden
1/2 rode chilipeper
een beetje zout
peper van de molen
1 kl paprikapoeder
enkele druppels balsamicoazijn
enkele druppels olijfolie
enkele takjes verse jonge tijm
1 grote ciabatta of 2 kleinere
een teentje look
enkele blaadjes basilicum.

Klaar in een half uurtje


  • Verwarm de oven op 200°C.
  • Ontpit de tomaten en snij in hele kleine blokjes.
  • Dep de mozzarella droog en snij in hele kleine blokjes.
  • Ontpit de chili en snij heel fijn.
  • Hak de tijm heel fijn.
  • Meng de tomaat en de mozzarella samen met de chili, de tijm, peper en zout en het paprikapoeder.
  • Doe er enkele druppels balsamicoazijn en olijfolie bij.
  • Meng goed zodat alle smaken mooi samen smelten.

  • Snij de ciabatta in dunne plakjes en druppel er een beetje olijfolie op.
  • Schil het teentje look en wrijf ermee over de ciabattaplakjes.
  • Rooster de ciabatta in de warme oven. Rooster hem nog niet te hard want de crostini moeten met het beleg erop ook nog even in de oven.
  • Haal uit de oven en schep op elke crostini een goeie schep tomatenmengsel.
  • Zet nog even in de oven tot de kaas een beetje begint te smelten.
  • Haal uit de oven en werk af met enkele blaadjes basilicum die je in stukjes hebt gescheurd.
  • Serveer onmiddellijk.


Crostini kan je met allerlei lekkers beleggen. Snij ook eens verschillende paprika's heel fijn en meng dit met verse tuinkruiden. Ook hier past mozzarella bij.
Ga eens voor fontinakaas. Deze Italiaan smaakt nootachtig en is vaster dan mozzarella. Meng heel kleine blokjes van de kaas met gehakte walnoten en kleine stukjes selder.
Wissel ook af met de broodsoort. Ook volkoren stokbrood smaakt heerlijk als crostini.

Lieve kookgroetjes van Katrijn!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten