Facebook

Katrijn Vanwynsberghe likes

Kookdagboek KatrijnKookdagboek Katrijn
Create your Like Badge
Print Friendly and PDF

Wie ben ik

Mijn foto

Op weekdagen bezorg ik jullie een lekker gerecht met een duidelijk recept zodat je eenvoudig zelf aan de slag kan. Veel plezier !

dinsdag 16 februari 2016

Gestoomde vis met groente-volkorenspaghetti

Beperk je aandeel pasta en vervang een deel door groenteslierten. tegenwoordig heb je heel veel handige toestelletjes in de winkel om mooie plakjes of slierten te maken.
 
Je hebt koolhydraten nodig om om te zetten tot glucose, waar je dan weer energie kan uithalen. De huidige studies zijn ervan overtuigd dat we lang niet zoveel koolhydraten nodig hebben als nu wordt aanbevolen in de gangbare modellen. De koolhydraten die we nodig hebben zijn het beste van het trage soort, complexe zoals we die noemen. Deze vind je vooral in volkoren producten, in groenten en in fruit. Vermijd de snelle suikers die uit geraffineerde producten komen.
 
Dus "go green" en eet veel groentjes !!!


Recept: Gestoomde vis met groente-volkorenspaghetti



Ingrediënten voor 4 personen

4 mooie stukjes vaste witte vis naar keuze
250 g volkoren spaghetti
2 kleine courgettes
2 winterwortelen
400 g spinazie
2 el Provençaalse kruiden
2 teentjes look
peper en zout
1 el gedroogde dille
een beetje citroensap
een beetje olijfolie
1 flesje light-room
250 ml groentebouillon (mag van een blokje)
1 el allesbinder
eventueel kerstomaatjes om het geheel af te werken.



Klaar in 45 minuten


  • Breng een grote pot gezouten water aan de kook.
  • Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Giet af, spoel onder warm water en hou warm.
  • Snij de courgettes in 4 en verwijder de pitjes. Maak er met een mandoline flinterdunne plakjes van.

  • Schil de wortelen en draai er met zo'n sliertenmolen lange draden van.

  • Dep de stukken vis droog en schik ze in de stoomkoker. Kruid ze met peper en zout en enkele druppels citroensap. Strooi er een beetje gedroogde dille over en druppel er een beetje olijfolie op.

  • Doe in het stoomvocht 2 teentjes look (geschild) en wat Provençaalse kruiden. Zo krijgt je vis extra smaak.
  • Zet de stoomkoker op 20 minuten (kijk ook wat naar de dikte van je vis).
  • Verwarm een beetje olijfolie in een wok en stoof de courgette en de wortel hierin aan. Kruid met peper en zout en 1 el Provençaalse kruiden.
  • Voeg de spaghetti toe aan de groenten en meng ze goed onder elkaar.
  • Kruid met peper en zout.
  • Hou warm.
  • Verwarm 1 el olijfolie in een sauteusepan en stoof de spinazie hierin tot hij helemaal geslonken is. Kruid met peper en zout. Hou warm.
  • Verwarm de room met de bouillon en laat even pruttelen. Bind de saus met een beetje allesbinder. Kruid eventueel bij met een beetje peper en zout.
  • Maak een mooi hoopje groente-volkorenspaghetti op je bord en leg hierop een stukje vis.
  • Geef er een schepje spinazie bij en een lepel saus.
  • Werk eventueel af met kerstomaten.



Licht en lekker, zo zou - zou, want over de uitspattingen zwijgen we liever hé- elk avondmaal moeten zijn.

Lieve kookgroetjes van Katrijn!!!