Facebook

Katrijn Vanwynsberghe likes

Kookdagboek KatrijnKookdagboek Katrijn
Create your Like Badge
Print Friendly and PDF

Wie ben ik

Mijn foto

Op weekdagen bezorg ik jullie een lekker gerecht met een duidelijk recept zodat je eenvoudig zelf aan de slag kan. Veel plezier !

maandag 15 februari 2016

Tortilla met spinazie, garnalen en parmaham (glutenvrij)

Een goed gevulde tortilla smaakt altijd. Je eet hem koud of warm zoals je het zelf graag hebt. Een slaatje erbij en je hebt een complete maaltijd.
 
Maak een hele grote tortilla en geef er veel gasten eten mee op een picknick.
Overschotjes neem je mee als lunch naar school of werk. Wedden dat je collega's of medeleerlingen hun boterhammen willen ruilen.
 
Een tortilla is trouwens een prima restverwerker. Als je nog groentjes hebt die snel op moeten, snij ze dan fijn en gebruik ze in dit eiergerecht.

Recept: Tortilla met spinazie, garnalen en parmaham (glutenvrij)



Ingrediƫnten voor 6 personen

12 eieren (8 + 4)
een scheutje melk (lactosevrije kiezen indien nodig)
250 g verse spinazie, gespoeld en in reepjes gesneden
8 dunne sneetjes parmaham in reepjes gesneden
200 g grote roze garnalen
2 grote of 3 kleine vastkokende aardappelen, geschild en in kleine blokjes gesneden
peper
1 middelgrote ui, geschild en fijn gesnipperd
olijfolie

Klaar in 30 Ć  40 minuten

  • Klop 8 eieren en een scheutje melk los in een kom en 4 eieren met een scheutje melk in een andere kom.
  • Doe de spinaziereepjes, de paramham en  de garnalen bij de 8 eieren. Meng goed en kruid met peper. De ham is al wat zout, dus dat hoef je er niet meer extra bij te doen.
  • Verwarm een goeie scheut olijfolie in een pan en verwarm.
  • Zet het vuur lager en doe de aardappelblokjes en de ui in de pan. Alles moet garen, maar niet bruinen. Hou de sterkte van het vuur dus in de gaten.
  • De aardappelen garen duurt maar een paar minuten.
  • Giet de aardappelen en de ui door een vergiet en laat uitlekken zodat de overtollige olie kan uitdruppen.
  • Doe de aardappelen en de ui in de kom van 8 eieren. Meng alles goed onder elkaar.
  • Verwarm je oven voor op 140°C.
  • Verwarm nu een scheutje olijfolie in een stevige koekenpan.
  • Doe het groenten-eimengsel in de pan en laat op een zacht vuurtje half garen. Je zal zien dat de bovenste groenten niet allemaal in het ei zakken.
  • Daarom giet je nu de 4 losgeklopte eieren bovenop de rest.
  • Laat zachtjes verder garen.
  • Als alles bijna gestold is, zet je de pan in de warme oven en laat je de tortilla zachtjes verder stollen.
  • Op het laatste kan je eventueel even de grill aanzetten zodat de tortilla mooi kleurt.
  • Haal de pan uit de oven en laat even afkoelen.
  • Zet vervolgens een grote ronde schaal bovenop de pan en draai pan en schaal tegelijk om zodat de tortilla op de schaal belandt.
  • Serveer je de tortilla koud dan laat je hem nu verder afkoelen.
  • Serveer je hem warm, snij hem dan nu in mooie punten en geef er een slaatje naar keuze bij.




Buon provecho !!!


Lieve kookgroetjes van Katrijn!!!