Je kan veel meer met kikkererwten dan ze door hummus draaien. Verwerk ze eens in een slaatje of een tajine. Het eiwitlevel van je gerecht gaat pijlsnel de hoogte in.
Vandaag maak ik de kikkererwten krokant. Zo kan je ze net als croƻtons gebruiken.
Recept: Soep van rode paprika en butternutpompoen met krokante kikkererwten
Ingrediƫnten voor 3 liter soep
3 rode paprika's, gekuist en in stukken
1 kleine butternutpompoen, ontpit, geschild en in stukken
1 ui, geschild en in stukken
2 kruimige aardappelen, geschild en in stukken
peper en zout
1 el en 1 el paprikapoeder
boter
1 groot blik kikkererwten
1 el olijfolie
1 el komijnpoeder
1 kl zout
2,5 l water
Klaar in 40 minuten
- Verwarm de oven voor op 180° C.
- Giet de kikkererwten af en spoel ze goed. Dep ze droog en doe ze in een kom.
- Meng de komijnpoeder en 1 el paprikapoeder, het zout en de olijfolie onder de kikkererwten. Zorg dat ze allemaal goed bedekt zijn met de kruiden.
- Leg de kikkererwten goed open op een bakplaat en zet ze een half uurtje in de oven. Zo worden ze lekker krokant.
- Als ze klaar zijn leg je ze op keukenpapier.
- Smelt de boter in een soeppot.
- Stoof de ui aan tot hij glazig is.
- Voeg de andere groenten toe en stoof even mee aan.
- Voeg de paprikapoeder toe en bak even mee.
- Blus met het water.
- Kruid met peper en zout.
- Laat de groenten goed garen.
- Haal de soep door een blender.
- Kruid eventueel extra bij.
- Serveer de soep en schep er kikkererwten in.
Wedden dat iedereen hier gek op zal zijn.
Lieve kookgroetjes van Katrijn!!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten