Al of niet glutenvrij, bananenbrood is heerlijk.
Besmeer het met een dun laagje echte boter en je dag kan niet beter starten.
Bananenbrood bevat geen toegevoegde suikers. Om het brood te zoeten gebruiken we de suikers van de bananen en de dadels.
Dadels staan er voor gekend een hele goeie invloed te hebben op de bloedsuikerspiegel. Geen dipjes door dadels, dat is duidelijk.
Ik voeg er walnoten aan toe. Zo heb je meteen ook een dosis goeie vetten binnen.
Recept: Bananenbrood met walnoten
Ingrediënten voor 2 broden
400 g meel (al dan niet glutenvrij)
6 middelgrote zeer rijpe bananen
16 medjouldadels (van die zachte)
2 eitjes
2 el kaneelpoeder
100 g walnoten
eventueel een handje rozijnen
Voorbereiding: 15 minuten
Baktijd 40 à 50 minuten
- Verwarm de oven op 180°C.
- Ontpit de dadels en snij ze in stukjes. Leg ze een 5-tal minuten in lauw water, zo worden ze nog zachter en mixen ze makkelijker.
- Schil de bananen en plet ze tot een puree.
- Meng de dadelstukjes onder de bananenpuree en zet er even de staafmixer in zodat alles goed fijn is.
- Roer er 2 eitjes door en meng goed.
- Zeef het meel en het kaneelpoeder boven het papje en meng tot een mooi beslag.
- Hak de walnoten een beetje kleiner en meng ze door het beslag.
- Vet de bakvormen in met een beetje boter of kokosolie.
- Verdeel het beslag over 2 vormen.
- Zet de vormen in de warme oven en laat 40 à 50 minuten bakken.
- Wanneer je er met een prikker in steekt en de prikker komt er droog weer uit dan is het brood voldoende gebakken.
- Haal uit de oven en laat even afkoelen in de vormen.
- Haal de broden uit de vormen en laat ze verder afkoelen op een rooster.
- Het beste laat je ze nu een nachtje rijpen. Zo kunnen de smaken mooi versmelten.
Wedden dat je vroeger opstaat om het brood te kunnen aansnijden en te smullen?
Lieve kookgroetjes van Katrijn!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten