Facebook

Katrijn Vanwynsberghe likes

Kookdagboek KatrijnKookdagboek Katrijn
Create your Like Badge
Print Friendly and PDF

woensdag 17 februari 2016

Spinazie-ricottataart (veggie)

 
Vandaag heb ik de eer om een blog te schrijven over een recept dat onze oudste dochter maakte.  Ik moet nederig toegeven dat ik het niet beter had gekund.
De smaak zat goed, het oog wou ook wat en heeft veel gekregen en mijn hart is trots.
 
Daphne maakte een spinazie-ricottataart. Ze wou zelf een veggie-gerecht maken in haar "Dagen zonder vlees". Hier kan je als mama alleen maar blij van worden.
 
Het lukt haar niet altijd om even ordelijk te werken in de keuken (lees een orkaan die het aanrecht passeerde ;-) ), maar deze keer heeft ze een kunstwerkje afgeleverd zonder de keuken om te toveren tot een rommeltje.
 
Genoeg lof, nu het recept.

Recept: Spinazie-ricottataart



Ingrediƫnten voor 1 grote ronde taartvorm

2 kruimeldegen voor hartige taart
2 eieren + 1 ei om te doreren
225 g ricotta
55 g gemalen Parmezaanse kaas
peper en zout
nootmuskaat
450 g gehakte bladspinazie (diepvries)
1 ui
2 teentjes look
2 el olijfolie

Klaar in een uurtje

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Schil en snipper de ui en de look. fijn.
  • Laat de spinazie ontdooien en duw er zoveel mogelijk vocht uit.
  • Verwarm de olijfolie in een pan en stoof de ui glazig.
  • Voeg de spinazie en de look toe en stoof even mee aan.
  • Laat afkoelen.
  • Klop de ricotta los met de 2 eieren.
  • Voeg de Parmezaanse kaas en de kruiden toe. Wees niet bang om te kruiden want ricotta smaakt van zichzelf niet zo hard door.
  • Voeg de spinazie toe aan het mengsel en roer mooi glad.
  • Bekleed je taartvorm met het deeg en prik gaatjes in de bodem met een vork.
  • Vul de vorm met het spinazie-ricottamengsel en strijk het mooi glad.
  • Uit het 2de deeg snij je repen waarmee je de taart versierd in ruitvorm.
  • Klop het 3de ei los en strijk het met een borsteltje over het deeg. Zo zal het deeg mooi bruinen.
  • Zet de taart in de oven en laat 35 Ć  45 minuten bakken.

  • Wanneer de taart mooi bruin is en gestold, dan is ze klaar.
  • Laat een kwartiertje afkoelen voor je ze serveert.


Geef er een witloofsalade met peterselie en walnoten bij.

Bedankt Daphne voor dit lekkers !!!

Lieve kookgroetjes van Katrijn!!!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten