Rooster ze ook eens in een droge koekenpan en strooi ze over je salade. Mmm zo krijg je een heerlijke nootachtige smaak.
Recept: glutenvrije quinoakoekjes met chocolade
Ingrediƫnten voor 18 kleine koekjes
110 g quinovlokken
100 g suiker
60 g + 40 g kokosboter (santen)
1/2 tl bakpoeder
1/2 tl zout
6 el kokosmelk
6 el geraspte kokos
100 g pure chocolade
Klaar in 45 minuten
- Verwarm de oven voor op 175°C
- Meng de suiker met de kokosboter en de kokosmelk.
- Voeg de quinoavlokken, het bakpoeder en het zout toe.
- Meng de geraspte kokos eronder.
- Maak er een stevig deeg van.
- Maak nu 18 balletjes ter grootte van een walnoot.
- Duw de balletjes een beetje plat en leg ze op een bakplaat met bakpapier op.
- Bak de koekjes nu 15 minuten.
- Zet de oven uit. Draai de koekjes om en laat ze nog 5 minuten in de oven.
- Smelt de chocolade samen met 40 g kokosboter au bain marie.
- Doop de afgekoelde koekjes aan 1 kant in de chocolade.
Wedden dat je snel nieuwe zal moeten maken?
Lieve kookgroetjes van Katrijn!!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten