Facebook

Katrijn Vanwynsberghe likes

Kookdagboek KatrijnKookdagboek Katrijn
Create your Like Badge
Print Friendly and PDF

donderdag 9 juni 2016

glutenvrije quinoakoekjes met chocolade

Quinoa bestaat niet alleen als zaadje om te koken. Er zijn ook vlokken van die je net als havervlokken kan gebruiken in granola, muesli, crumble en koekjes.

Rooster ze ook eens in een droge koekenpan en strooi ze over je salade. Mmm zo krijg je een heerlijke nootachtige smaak.

Recept: glutenvrije quinoakoekjes met chocolade



Ingrediƫnten voor 18 kleine koekjes

110 g quinovlokken
100 g suiker
60 g + 40 g kokosboter (santen)
1/2 tl bakpoeder
1/2 tl zout
6 el kokosmelk
6 el geraspte kokos
100 g pure chocolade

Klaar in 45 minuten

  • Verwarm de oven voor op 175°C
  • Meng de suiker met de kokosboter en de kokosmelk.
  • Voeg de quinoavlokken, het bakpoeder en het zout toe.
  • Meng de geraspte kokos eronder.
  • Maak er een stevig deeg van.
  • Maak nu 18 balletjes ter grootte van een walnoot.
  • Duw de balletjes een beetje plat en leg ze op een bakplaat met bakpapier op.
  • Bak de koekjes nu 15 minuten.
  • Zet de oven uit. Draai de koekjes om en laat ze nog 5 minuten in de oven.
  • Smelt de chocolade samen met 40 g kokosboter au bain marie.
  • Doop de afgekoelde koekjes aan 1 kant in de chocolade.


Wedden dat je snel nieuwe zal moeten maken?

Lieve kookgroetjes van Katrijn!!!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten