Facebook

Katrijn Vanwynsberghe likes

Kookdagboek KatrijnKookdagboek Katrijn
Create your Like Badge
Print Friendly and PDF

woensdag 1 juni 2016

Groente-gehaktpannetje met rijst

Eten waarbij je niet veel ingrediënten nodig hebt en een bereiding waarbij het aantal potten tot een minimum beperkt blijft, dat is eten waarvan ik hou.
 
Dit gerecht is er zo eentje. Iedereen houdt hiervan.

Recept: Groente-gehaktpannetje met rijst



Ingrediënten voor 4 personen

200 g basmatirijst
500 g rundsgehakt
2 wortelen, geschild en in kleine blokjes
250 g kerstomaten, gehalveerd
200 g maïs uit blik, gespoeld en uitgelekt
4 lenteuitjes, gekuist en fijngesneden
140 g tomatenpuree
500 ml water
peper en zout
2 teentjes look, geschild en fijngehakt
2 el olijfolie
gehakte peterselie voor de afwerking

Klaar in 40 minuten.

  • Breng water aan de kook en kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet hem af en hou apart.
  • Verwarm de olijfolie en bak het gehakt rul en mooi bruin.
  • Voeg de look, wortelen en tomaten toe en bak even mee.
  • Meng de tomatenpuree eronder en blus de pan met het water.
  • Laat 5 minuten sudderen tot de wortelen bijna gaar zijn.
  • Voeg de maïs en de lenteui toe.
  • Meng er als laatste de rijst door en kruid met peper en zout.
  • Warm alles nog even goed door.
  • Werk af met de gehakte peterselie.


Een zomers gerechtje dat snel klaar is, dat smaakt altijd.

Lieve kookgroetjes van Katrijn!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten