Facebook

Katrijn Vanwynsberghe likes

Kookdagboek KatrijnKookdagboek Katrijn
Create your Like Badge
Print Friendly and PDF

Wie ben ik

Mijn foto

Op weekdagen bezorg ik jullie een lekker gerecht met een duidelijk recept zodat je eenvoudig zelf aan de slag kan. Veel plezier !

dinsdag 12 juli 2016

aardappel-aspergesalade met mosterdressing

Zomer = saladetijd !

Het aspergeseizoen is eigenlijk al een paar weken voorbij, maar je vindt nog steeds asperges van eigen bodem en van goeie kwaliteit.

Verwerk ze in zomerse maaltijdsalades.

Recept: aardappel-aspergesalade met mosterdressing



Ingrediënten voor 4 à 6 personen

1 kg witte asperges
1 kg krielaardappeltjes
100 g groene aspergetips
6 eitjes
peper en zout
200 g hamreepjes
gehakte peterselie
gehakte dille
2 el dijonmosterd (mild)
3 el dragonazijn
7 el olijfolie

Klaar in 45 minuten + afkoeltijd

  • Schil de asperges en verwijder het houtachtige uiteinde. Snij de asperges in stukken.
  • Breng licht gezouten water aan de kook en gaar de asperges in ongeveer 4 à 5 minuten. Ze mogen niet plat gekookt zijn.
  • Giet ze af, laat goed uitlekken en afkoelen.
  • Snij ondertussen de gespoelde krieltjes ongeschild in hapklare stukken.
  • Kook ze gaar in licht gezouten water en giet ze af. Laat afkoelen.
  • Kook de eitjes hard in 8 minuten. Laat ze schrikken in koud water en pel ze.
  • Blancheer de groene aspergetips in licht gezouten water. Laat uitlekken en afkoelen.
  • Meng de mosterd met de dragonazijn en olijfolie. Klop tot een mooie gladde dressing.
  • Meng de asperges met de krieltjes en de hamreepjes.
  • Voeg de gehakte kruiden (hou nog een beetje opzij) toe.
  • Kruid de salade met peper en zout en meng er de dressing onder.
  • Verdeel de groene aspergetips over de salade.
  • Snij de gepelde eitjes in 2 en schik ze op de salade.
  • Werk af met de overgehouden kruiden.
  • Laat de salade tot lauw afkoelen in de koelkast.


Serveer met een lekker glaasje witte wijn.
Laat de zon nu maar schijnen!

Lieve kookgroetjes van Katrijn!!!