Het aspergeseizoen is eigenlijk al een paar weken voorbij, maar je vindt nog steeds asperges van eigen bodem en van goeie kwaliteit.
Verwerk ze in zomerse maaltijdsalades.
Recept: aardappel-aspergesalade met mosterdressing
Ingrediënten voor 4 à 6 personen
1 kg witte asperges
1 kg krielaardappeltjes
100 g groene aspergetips
6 eitjes
peper en zout
200 g hamreepjes
gehakte peterselie
gehakte dille
2 el dijonmosterd (mild)
3 el dragonazijn
7 el olijfolie
Klaar in 45 minuten + afkoeltijd
- Schil de asperges en verwijder het houtachtige uiteinde. Snij de asperges in stukken.
- Breng licht gezouten water aan de kook en gaar de asperges in ongeveer 4 à 5 minuten. Ze mogen niet plat gekookt zijn.
- Giet ze af, laat goed uitlekken en afkoelen.
- Snij ondertussen de gespoelde krieltjes ongeschild in hapklare stukken.
- Kook ze gaar in licht gezouten water en giet ze af. Laat afkoelen.
- Kook de eitjes hard in 8 minuten. Laat ze schrikken in koud water en pel ze.
- Blancheer de groene aspergetips in licht gezouten water. Laat uitlekken en afkoelen.
- Meng de mosterd met de dragonazijn en olijfolie. Klop tot een mooie gladde dressing.
- Meng de asperges met de krieltjes en de hamreepjes.
- Voeg de gehakte kruiden (hou nog een beetje opzij) toe.
- Kruid de salade met peper en zout en meng er de dressing onder.
- Verdeel de groene aspergetips over de salade.
- Snij de gepelde eitjes in 2 en schik ze op de salade.
- Werk af met de overgehouden kruiden.
- Laat de salade tot lauw afkoelen in de koelkast.
Serveer met een lekker glaasje witte wijn.
Laat de zon nu maar schijnen!
Lieve kookgroetjes van Katrijn!!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten