Facebook

Katrijn Vanwynsberghe likes

Kookdagboek KatrijnKookdagboek Katrijn
Create your Like Badge
Print Friendly and PDF

dinsdag 12 juli 2016

aardappel-aspergesalade met mosterdressing

Zomer = saladetijd !

Het aspergeseizoen is eigenlijk al een paar weken voorbij, maar je vindt nog steeds asperges van eigen bodem en van goeie kwaliteit.

Verwerk ze in zomerse maaltijdsalades.

Recept: aardappel-aspergesalade met mosterdressing



Ingrediënten voor 4 à 6 personen

1 kg witte asperges
1 kg krielaardappeltjes
100 g groene aspergetips
6 eitjes
peper en zout
200 g hamreepjes
gehakte peterselie
gehakte dille
2 el dijonmosterd (mild)
3 el dragonazijn
7 el olijfolie

Klaar in 45 minuten + afkoeltijd

  • Schil de asperges en verwijder het houtachtige uiteinde. Snij de asperges in stukken.
  • Breng licht gezouten water aan de kook en gaar de asperges in ongeveer 4 à 5 minuten. Ze mogen niet plat gekookt zijn.
  • Giet ze af, laat goed uitlekken en afkoelen.
  • Snij ondertussen de gespoelde krieltjes ongeschild in hapklare stukken.
  • Kook ze gaar in licht gezouten water en giet ze af. Laat afkoelen.
  • Kook de eitjes hard in 8 minuten. Laat ze schrikken in koud water en pel ze.
  • Blancheer de groene aspergetips in licht gezouten water. Laat uitlekken en afkoelen.
  • Meng de mosterd met de dragonazijn en olijfolie. Klop tot een mooie gladde dressing.
  • Meng de asperges met de krieltjes en de hamreepjes.
  • Voeg de gehakte kruiden (hou nog een beetje opzij) toe.
  • Kruid de salade met peper en zout en meng er de dressing onder.
  • Verdeel de groene aspergetips over de salade.
  • Snij de gepelde eitjes in 2 en schik ze op de salade.
  • Werk af met de overgehouden kruiden.
  • Laat de salade tot lauw afkoelen in de koelkast.


Serveer met een lekker glaasje witte wijn.
Laat de zon nu maar schijnen!

Lieve kookgroetjes van Katrijn!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten