Gepaneerde vis is hier altijd een succes.
Met gewoon paneermeel heb ik het nu wel gehad. Nu las ik gisteren een vleesrecept waarbij het stukje varken gepaneerd werd met panko (grof japans paneermeel)en kokos.
Toen dacht ik, de Thai gooit vis en kokos toch ook samen in een pot, dus waarom doe ik het niet gewoon met vis.
Het was een succes! De vis was binnenin zacht als boter en het korstje was heerlijk knapperig en fris van smaak. Zo simpel als wat, maar het geeft weer eens een twist aan je visgerechten.
Serveer het visje met basmatirijst, gewokte paksoi en een zelfgemaakt currysausje.
Recept: Pangasius gepaneerd met kokos en panko
Ingrediƫnten voor 4 personen
4 mooie pangasiusfilets
50 g bloem
3 eieren
een scheutje olijfolie + voldoende om te bakken
50 g panko
50 g geraspte kokos
peper en zout
Klaar in een kwartiertje
- Dep de pangasius droog met keukenpapier.
- Snij de vis in de lengte in 2 mooie stukken (dit doe je perfect op het witte lijntje dat over de vis loopt).
- Klop de eieren los met een scheutje olijfolie.
- Doe de bloem in een diep bord.
- Doe de eieren in een diep bord.
- Doe de panko samen met de kokos, peper en zout in een bord.
- Haal de stukken vis eerst door de bloem en schud overtollige bloem af.
- Haal ze dan door het losgeklopte ei. Vergeet geen enkel plekje want anders kleeft de panko-kokos er niet aan.
- Als laatste maak je een mooi korstje door de vis door het panko-kokosmengsel te halen. Zorg dat elk plekje goed is bedekt.
- Verwarm nu een laagje olijfolie in een ruime pan en zet je vuur op middelhoog.
- Leg de filets in de pan en bak mooi bruin en krokant aan beide kanten.
- Haal uit de pan en leg even op keukenpapier. Zo wordt overtollig vet opgeslorpt.
Het is eens iets anders, maar oh zo lekker. Zeker eens proberen zou ik zeggen!
Lieve kookgroetjes van Katrijn!!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten