Facebook

Katrijn Vanwynsberghe likes

Kookdagboek KatrijnKookdagboek Katrijn
Create your Like Badge
Print Friendly and PDF

Wie ben ik

Mijn foto

Op weekdagen bezorg ik jullie een lekker gerecht met een duidelijk recept zodat je eenvoudig zelf aan de slag kan. Veel plezier !

maandag 30 november 2015

Feestelijke champignonsoep: feesttip !!!

Champignons zijn geweldig ! Ik zou ze alle dagen kunnen eten. Er zijn zoveel verschillende soorten. Je eet ze soort per soort of maakt er een bonte mengeling van.

Ik koos verschillende champignons om mijn soep veel smaak te geven.

Recept: Feestelijke champignonsoep




Ingrediënten voor 5 liter soep

500 g Parijse champignons
250 g kastanjechampignons
250 g Shiitake
300 g oesterzwammen
3 liter kippenbouillon
1 dikke ui
2 preiwitten
2 kruimige aardappelen
een takje tijm
een laurierblad
2 peterseliestengels
3 el boter
200 ml magere melk
peper en zout
gehakte bieslook voor de afwerking

  • Kuis de verschillende champignons goed door ze met een keukenpapier droog af te wrijven. Zorg ervoor dat al het zand verwijderd wordt.
  • Snij alle champignons behalve de kastanjechamignons in stukken.
  • De kastanjechampignons snij je in fijne plakjes. Zet apart.
  • Schil de aardappelen en snij in blokjes.
  • Kuis de prei en spoel goed. Snij het groene loof weg en hou dat voor een later gerecht. Snij het preiwit in ringen.
  • Schil de ui en snij hem in stukken.
  • Verwarm 2 el boter in een grote soeppot.
  • Voeg de ui, prei en aardappelen toe en stoof aan.
  • Voeg de tijm en het laurierblad toe.
  • Voeg de champignons toe en stoof even mee aan.
  • Blus met de bouillon en breng aan de kook.
  • Laat alles goed gaar koken.
  • Verwijder de tijmtakjes en het laurierblad.
  • Voeg de melk toe en haal de soep door de blender.
  • Kruid naar smaak met peper en zout.
  • Verwarm de overgebleven eetlepel boter in een pan en bak de plakjes kastanjechampignons nu aan.
  • Doe ze even op een keukenpapier zodat overtollig vet wordt opgeslorpt.
  • Doe de kastanjechampignons bij de gemixte soep.
  • Serveer in mooie diepe borden en werk af met de gehakte bieslook

    .

Wanneer je een wildmenu maakt met de feestdagen en je wil elk gerecht passend maken, dan kan je nog wat snippers gerookte eendenborst toevoegen aan de soep. Doe dit net voor je de soep serveert.

Lieve kookgroetjes van Katrijn !