Facebook

Katrijn Vanwynsberghe likes

Kookdagboek KatrijnKookdagboek Katrijn
Create your Like Badge
Print Friendly and PDF

Wie ben ik

Mijn foto

Op weekdagen bezorg ik jullie een lekker gerecht met een duidelijk recept zodat je eenvoudig zelf aan de slag kan. Veel plezier !

maandag 16 november 2015

Wraps met kip en mango en een Oosters slaatje

Tortilla's zijn een soort ongezuurd plat brood dat oorspronkelijk werd gemaakt op basis van maïsmeel. Het was basisvoedsel in Mexico en de rest van Zuid-Amerika.

Toen de Spaanse kolonisten hun intrede deden, werden er ook tortilla's gemaakt van tarwemeel. De veroveraars brachten dit graan mee vanuit Europa.

De grootte van een tortilla kan variëren van 6 tot 30 cm.

Allerlei vullingen van hartig tot zoet zijn mogelijk.

Oorspronkelijk werden ze enkel warm gegeten. Tortilla's op basis van maïsmeel werden rubberachtig als het koud was.  Met tarwemeel werd dit probleem grotendeels opgelost.

Ik maak vandaag voor jullie gevulde tortilla's, namelijk wraps met kip en mango.

Het vraagt wat voorbereiding om alle ingrediënten voor de vulling klaar te zetten, maar niks is leuker dan allemaal gezellig aan tafel je eigen wrap samen te stellen met al het lekkers dat er is klaar gezet.

Een lekker slaatje en een zoet-pittige dressing maken het af.

Fiësta !!!! Olé !!!!


Wraps met kip en mango



Ingrediënten voor 4 personen

Voor de wraps:

8 grote tortilla's (kies eventueel voor glutenvrije wraps van Schär bijvoorbeeld)
1 komkommer
1 zoete rode puntpaprika
150 g sojascheuten
1, 5 mango
4 lente-uitjes
4 kleine of 3 grote kipfilets
kippenkruiden (kies glutenvrije kruiden)
olijfolie
2 kleine sjalotjes of 1 grote
een beetje citroensap
peper

Voor de dressing:

4 el mayonaise (indien glutenintolerantie, best zelfgemaakte)
2 el magere yoghurt (ongezoete sojayoghurt indien je een lactoseprobleem hebt)
4 el sinaasappelsap
1 el currypoeder
peper en zout

Voor het slaatje:

1/2 Chinese kool (voor mensen die hierop reageren, vervang dit door ijsbergsla)
100 g sluimererwten (peultjes)
1 dikke wortel
1 rood chilipepertje
1/2 busseltje bladpeterselie
sesamzaadjes
2 el sesamolie
peper en zout
korianderpoeder
sap van een halve citroen


Voorbereiding: 40 minuten
Bereiding: Met z'n allen aan tafel




  • Snij de kipfilets in kleine blokjes.
  • Schil en snipper de sjalot fijn.
  • Verwarm de olijfolie in een pan en bak de kip hierin mooi bruin. Kruid de kip met kippenkruiden. Voeg de sjalot toe en bak nog even mee.
  • Als alles gaar is, doe je de kip in een vergiet zodat overtollig vet kan uitlekken.
  • Snij de komkommer in de lengte in 4 en verwijder de pitjes. Snij vervolgens in fijne reepjes.
  • Kuis de paprika, verwijder de pitjes en snij in reepjes.
  • Spoel de sojascheuten.
  • Schil de mango. Snij het vruchtvlees langs de pit af en snij alles in kleine reepjes. Besprenkel met een beetje citroensap.
  • Kuis en snipper de lente-ui in fijne ringetjes.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
  • Voor het slaatje snij je de Chinese kool in fijne reepjes.
  • Kuis de sluimererwten en snij ze in stukjes. Blancheer ze een paar minuten in kokend water. Ze moeten knapperig blijven. Giet ze af en spoel onder koud water. Laat goed uitlekken.
  • Schil de wortel en rasp hem.
  • Verwijder de pitjes uit het chilipepertje en hak het fijn.
  • Hak de peterselie.
  • Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan.
  • Meng alle groenten en kruiden en de sesamzaadjes.
  • Kruid nu met het de sesamolie, het citroensap, peper en zout en korianderpoeder.
  • Meng alles goed door elkaar en zet fris weg.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
  • Voor de dressing meng je alle ingrediënten tot een glad sausje.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
  • Stel nu je wraps samen.
  • Leg je tortilla voor je en leg in het midden een beetje kip, daarop wat mango en vervolgens de komkommerreepjes, sojascheuten, paprika en lente-ui.
  • Kruid met een beetje peper.
  • Vouw nu de zijkanten van de tortilla een beetje naar binnen en begin dan van dicht bij je tot aan de andere zijde te rollen. Probeer dit zo strak mogelijk te doen. Doordat je de zijkanten dicht vouwde krijg je een zakje. Hierdoor kunnen de ingrediënten er niet uit vallen als je eet.
  • Snij de wrap schuin in 2 zodat je 2 mooie helften krijgt.
  • Serveer met de salade en de dressing.
  • Maak de wraps maximum een uur van tevoren klaar als je toch alles al wil voorbereiden anders worden ze slap.


Dit is een ideaal gerecht om voor een grote groep klaar te maken.

Wraps zijn ook prima restjesvreters. Restjes vlees of vis, restjes groenten, je kan het allemaal kwijt in een wrap.

Wedden dat je hiermee scoort op het volgende verjaardagspartijtje van één van je gezinsleden, of ze nu groot zijn of klein?

Veel wrapplezier !!

Lieve groetjes van Katrijn.