Facebook

Katrijn Vanwynsberghe likes

Kookdagboek KatrijnKookdagboek Katrijn
Create your Like Badge
Print Friendly and PDF

Wie ben ik

Mijn foto

Op weekdagen bezorg ik jullie een lekker gerecht met een duidelijk recept zodat je eenvoudig zelf aan de slag kan. Veel plezier !

maandag 9 november 2015

Broodje vissalade

Zo'n lekker belegd broodje, daar smelt iedereen toch voor. Of er nu vlees, vis, kaas of iets veggie's tussen zit, er is voor elk wat wils. Ook in soorten broodjes is er keuze te over. Je kan dus volop variëren en telkens weer heb je een heel andere maaltijd.
 
Vandaag maak ik voor jullie een eenvoudige, budgetvriendelijke en  super lekkere vissalade. Het vraagt ongeveer 30 minuutjes werk om voor 4 à 6 personen een hele kom lekkers te maken. Super voor in het weekend of op een drukke avond, toch?

Recept: Broodje vissalade



Ingrediënten voor 4 à 6 personen

400 g koolvis (mag diepvries zijn)
150 g grijze garnalen
1/4 busseltje kervel + een beetje extra (in zijn geheel laten)
1 el gedroogde dille
1 eetlepel kappertjes
peper en zout
2 el mayonaise
1 el olijfolie
2 eieren
een beetje citroensap
4 à 6 broodjes
kerstomaten
ijsbergsla of andere sla naar keuze

Voorbereiding: 30 minuten
Beleggen van de broodjes: 10 minuten


  • Zet een pannetje op het vuur met een bodempje water, peper en zout en de olijfolie. Breng dit aan de kook.
  • Zet het vuur zachter en leg de koolvis in het vocht. Zet het deksel op de pan en pocheer de vis tot hij gaar is. Bij diepvriesvis duurt dit iets langer.
  • Doe de vis in een zeef en laat hem goed uitlekken en afkoelen.
  • Breng opnieuw water aan de kook en kook de eieren in ongeveer 8 minuten hard.
  • Giet ze af, spoel ze onder koud water en laat ze volledig afkoelen.
  • Hak de kervel fijn, de extra kervel laat je ongemoeid.
  • Laat de kappertjes goed uitlekken op keukenpapier en hak ze fijn.
  • Pel de eieren.
  • Plet nu de koolvis samen met de eitjes fijn met een vork.
  • Meng er de kervel, de dille, de kappertjes, peper en zout en de mayonaise onder.
  • Voeg er een beetje citroensap en de garnalen bij. Meng alles goed.
  • Zet even koel weg.

  • Ondertussen halveer je de broodjes die je hebt gekozen.
  • Beleg de broodjes rijkelijk met de vissalade en werk af met slareepjes en gehalveerde kerstomaten.
  • Een extra toefje kervel maakt het geheel af.



Dit broodje misstaat niet bij een heerlijke brunch.

Lieve kookgroetjes van Katrijn !