Facebook

Katrijn Vanwynsberghe likes

Kookdagboek KatrijnKookdagboek Katrijn
Create your Like Badge
Print Friendly and PDF

Wie ben ik

Mijn foto

Op weekdagen bezorg ik jullie een lekker gerecht met een duidelijk recept zodat je eenvoudig zelf aan de slag kan. Veel plezier !

donderdag 19 november 2015

Wok met kalkoen, ananas en sherry

Wokken is fijn, wokken is goed om restjes te verwerken, wokken zorgt voor weinig vaat, wokken is dus het recept voor de moderne bewuste mens.

Recept: Wok met kalkoen, ananas en sherry



Ingrediënten voor 4 personen

600 g kalkoenfilet
2 el maïzena
2 el rijstazijn
2 el olijfolie
1 el sesamolie
1 eiwit
een scheutje water

olijfolie
1 verse ananas
4 lente-uitjes
1 kleine ui
1/2 rood chilipepertje
2 teentjes look
een stukje verse gember
bladpeterselie
1/4 Chinese kool
sesamzaadjes

2 el sojasaus
1 kl bruine suiker
2 el arachideolie
2 el oestersaus
4 el zoete chilisaus
2 el sherry

peper




  • Maak een papje van de maïzena, rijstazijn, olijfolie, sesamolie, eiwit en het water.
  • Snij de kalkoen in blokjes en doe in het papje.
  • Roer om zodat alle stukken goed zijn bedekt.
  • Laat een uurtje staan.
  • Schil de ananas, snij in 4 en verwijder de harde kern. Snij in blokjes.
  • Kuis en snij de lente-ui in ringetjes.
  • Schil en snipper de ui.
  • Snipper de ontpitte chili.
  • Schil en snipper de look.
  • Schil en snipper de gember.
  • Hak de bladpeterselie.
  • Snij de kool in fijne reepjes.
  • Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan. Doe ze in een kommetje zodat ze niet blijven doorbakken.

  • Meng de ingrediënten voor het sausje.

  • Giet de kalkoen door een zeef en laat uitlekken.
  • Breng water aan de kook en doe de kalkoen erin. Wanneer het vlees wit wordt, giet je alles weer door een zeef.
  • Verwarm olijfolie in de wokpan en bak de ui samen met de look, gember en chili even aan. Zie dat niks gaat aanbranden.
  • Voeg de kalkoenblokjes toe en bak mooi aan.
  • Voeg de kool en de ananas toe en bak even mee.
  • Voeg het sausje toe en laat alles even verder garen.
  • Kruid eventueel bij met peper. Gebruik geen zout meer, want de sojasaus en de oestersaus zijn al zout genoeg van smaak.
  • Werk af met gehakte peterselie en lente-ui.
  • Bestrooi met de sesamzaadjes.
  • Serveer met basmatirijst.


Van begin tot einde vraagt dit recept een uurtje werk. Je vrienden en familie zullen je inspanning waarderen als ze dit lekkere gerechtje proeven, geloof me.

Lieve kookgroetjes van Katrijn !!