Facebook

Katrijn Vanwynsberghe likes

Kookdagboek KatrijnKookdagboek Katrijn
Create your Like Badge
Print Friendly and PDF

Wie ben ik

Mijn foto

Op weekdagen bezorg ik jullie een lekker gerecht met een duidelijk recept zodat je eenvoudig zelf aan de slag kan. Veel plezier !

donderdag 12 november 2015

Oosterse kipsalade

Wanneer je je gasten eens wil imponeren met een originele salade, dan is dit de juiste keuze. Voor al wie van Oosterse smaken houdt is dit het ideale gerecht. In een kleine portie serveer je het als licht voorgerecht.
 
Je hebt wel wat meer ingrediënten nodig, maar de meeste bewaren allemaal heel lang waardoor je ze achteraf zeker nog eens kan gebruiken als je bijvoorbeeld een wokgerecht klaar maakt.

Recept: Oosterse kipsalade



Ingrediënten voor 4 personen (hoofdgerecht)

Voor de salade:

200 g Chinese kool
100 g sluimererwten (peultjes)
200 g sojascheuten (verse)
1 dikke wortel
3 kipfilets
kipkruiden
peper en zout
een scheutje citroensap
2 kl korianderpoeder
olijfolie
1 rood chilipepertje
1/2  groene paprika
sesamzaad

Voor de dressing:

2 el (afgestreken)zachte pindakaas zonder stukjes
3 el sojasaus
2 el vloeibare honing
1 el appelciderazijn
een klein scheutje sesamolie
een scheutje water

Voor de afwerking:

geroosterde uitjes
gesnipperd bieslook


Voorbereiding: 30 minuten
Bereiding en dresseren: 10 minuten


  • Zet een pot op met gezouten water en breng aan de kook.
  • Blancheer de sojascheuten een halve minuut in het kokende water. Niet langer, want dan worden ze slap. Ze moeten echt knapperig blijven.
  • Schep ze eruit met een schuimspaan en laat ze uitlekken in een zeef.

  • Kuis de peultjes en snij ze in schuine reepjes.
  • Breng het water opnieuw aan de kook en blancheer de peultjes een minuutje.
  • Giet ze af, spoel ze onder koud water en laat uitlekken.
  • Schil de wortel en rasp hem.

  • Snij de Chinese kool in reepjes.
  • Kruid de kipfilets met kipkruiden.
  • Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak de kipfilets op een zacht vuurtje helemaal gaar.
  • Haal ze uit de pan en laat ze afkoelen.

  • Kuis de paprika en snij in kleine blokjes of reepjes.
  • Ontpit het chilipepertje en hak het fijn.
  • Verwarm een droge koekenpan en rooster het sesamzaad tot het lichtbruin kleurt. Haal de zaadjes uit de pan en zet even apart.
  • Snij de kipfilets in blokjes.
  • Meng de Chinese kool, de sojascheuten, de peultjes, de wortel, de gehakte chilipeper, de paprika en de kip.
  • Doe er een scheutje citroensap over. Kruid met peper, zout en korianderpoeder en hussel alles goed door elkaar.
  • Strooi er de sesamzaadjes over en meng een laatste keer.
  • Zet de salade koel weg.
  • Meng nu alle ingrediënten behalve het water voor de dressing.
  • Wanneer de dressing te dik is (hangt af van het soort honing en pindakaas) voeg je een beetje lauw water toe.
  • Meng alles goed.
  • Dresseer de salade nu op borden of in van die Oosterse kommetjes en lepel er wat dressing over.
  • Werk af met geroosterde uitjes en gehakt bieslook.


Veel kookplezier en tot snel !

Lieve groetjes van Katrijn