Na een aantal weken wordt het weer eens tijd voor een quiche. Deze keer eentje met knolselder. Een echte herfstquiche dus.
Vleesliefhebbers kunnen er bacon in verwerken, maar ik ga toch voor de veggie versie. Op deze manier proef je de herfstsmaken op z'n best.
Serveer de quiche met een lekkere witloofsalade of een gemengde groene salade.
Recept: Knolselderquiche
Ingrediënten voor 1 grote ronde quiche:
1 bladerdeeg
3/4 van een camembert président
selderijzout
peper
5 eieren
300 ml lightroom
1 kleine knolselder
1/2 dikke winterwortel (de andere helft snij je fijn of rasp je in de salade)
1/2 rode ui (de andere helft snipper je in de salade)
een nootje boter
75 g pecannoten
tuinkers voor de afwerking
Voorbereiding: 25 minuten
Oventijd: 30 à 40 minuten (drink een lekker aperitiefje terwijl de quiche bakt)
- Verwarm de oven voor op 180° C.
- Breng een klein pannetje water aan de kook.
- Schil de wortel en blancheer de stukjes in het kokende water gedurende 1 minuutje. Giet af.
- Schil en snipper de rode ui. Smelt een beetje boter in een pannetje en stoof de ui glazig. Doe door een zeef, zodat overtollige vetstof kan uitlekken.
- Hak de pecannoten grof.
- Knip de tuinkers van het matje en spoel goed.
- Schil de knolselder en snij in plakken, dan in repen en vervolgens in kleine blokjes.
- Meng de eieren met de room. Klop goed glad.
- Snij de camembert in plakjes.
- Leg de bladerdeeg in de taartvorm en prik er gaatjes in.
- Leg de knolselderblokjes op de bodem.
- Voeg de wortel en de rode ui toe. Verdeel alles mooi over de vorm.
- Kruid met wat peper en selderijzout.
- Strooi de noten erover.
- Giet het eiermengsel in de vorm.
- Beleg nu met de plakjes camembert.
- Bak gedurende 30 à 40 minuten in de warme oven tot de quiche mooi gestold is.
- Haal uit de oven en laat een half uurtje afkoelen voor je ze aansnijdt.
- Werk af met een toefje tuinkers, snij in punten en serveer met de salade.
Lieve kookgroetjes van Katrijn !!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten