Facebook

Katrijn Vanwynsberghe likes

Kookdagboek KatrijnKookdagboek Katrijn
Create your Like Badge
Print Friendly and PDF

vrijdag 27 november 2015

Kruidige bulgursalade met BBQ-kip

Bulgur is de grove variant van couscous. Het is gemaakt van harde tarwe (durum). De tarwe wordt eerst gestoomd, dan gedroogd en dan grof gemalen.

Het wordt vooral gebruikt in de Arabische keuken.

Je kan het gebruiken in salades, in soepen, ter vervanging van aardappelen, rijst of pasta.

Ik maakte voor jullie een rijk gevulde salade gevuld met veel verschillende groenten en kruiden en aangevuld met kippenblokjes. De kip kan je weg laten als je veggie wil eten. Voeg dan eventueel een blikje kikkererwten toe.

Recept: Kruidige bulgursalade met BBQ-
kip



Ingrediënten voor 4 à 6 personen:

Voor de bulgur:

275 g bulgur
550 ml water
2 el olijfolie
1 kl zout

Voor de groenten:

1/2 komkommer
1/2 rode paprika
2 vleestomaten
1/2 rode chilipeper
8 radijzen
4 lente-uitjes
2 stengels bleekselderij
een klein blikje maïs
een half potje zwarte ontpitte olijven
een half busseltje bladpeterselie
10 blaadjes munt
1 el korianderpoeder
50 g pijnboompitten
peper en zout
het sap van een halve citroen
4 el olijfolie

Voor de kippenblokjes:

4 kipfilets
4 el BBQ-saus (bvb Heinz)
1 el olijfolie

Voor de dressing:

het sap van een halve citroen
1 dl milde olijfolie


Voorbereiding: 30 à 40 minuten
Bereiding: 10 minuten

  • Breng het water aan de kook. Voeg de olijfolie en het zout toe.
  • Strooi de bulgur in het kokende water. Zet het vuur uit en laat zo 10 minuten staan.
  • Doe de bulgur over in een ruime mengkom en roer hem los met een vork.
  • Laat volledig afkoelen en roer nogmaals los.

  • Spoel de komkommer en snij in de lengte in 4. Ontpit hem en snij in hele kleine blokjes.
  • Kuis de paprika en snij eerst in repen en vervolgens in kleine blokjes.
  • Ontpit de tomaten, snij in reepjes en dan in blokjes.
  • Kuis de selder en snij in hele fijne boogjes.
  • Kuis de radijzen en snij ze in fijne blokjes.
  • Kuis de lente-uitjes en snij in fijne ringen.
  • Ontpit de chilipeper en hak hem fijn.
  • Spoel de maïs in koud water en laat uitlekken.
  • Laat de olijven uitlekken en snij ze in fijne ringen.
  • Hak de peterselie en de munt.
  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Doe ze daarna op een koud bord, zodat ze niet meer verder kunnen kleuren.
  • Meng alle groenten, pitten en kruiden onder de afgekoelde bulgur.
  • Kruid met peper, zout en korianderpoeder.
  • Voeg het sap van een halve citroen toe en de 4 el olijfolie.
  • Roer alles goed om en zet koel weg.

  • Snij de kipfilets in kleine blokjes.
  • Verwarm de olijfolie in een pan en bak de kip rondom bruin.
  • Voeg de BBQ-saus toe en zorg dat alle stukjes met een dun laagje bedekt zijn.
  • Doe de kip uit de pan in een kom en laat volledig afkoelen.
  • Meng het sap van de andere halve citroen met 1 dl olijfolie en klop tot een dressing.
  • Meng nu de kip onder de bulgursalade en kruid eventueel extra af met peper en zout.
  • Verdeel de salade in diepe borden en werk af met een extra blaadje munt en een lepel van de dressing.


Geniet van deze smakelijke salade !

Lieve kookgroetjes van Katrijn !


Geen opmerkingen:

Een reactie posten