Facebook

Katrijn Vanwynsberghe likes

Kookdagboek KatrijnKookdagboek Katrijn
Create your Like Badge
Print Friendly and PDF

dinsdag 24 november 2015

Pastasalade met gerookte makreel

Makreel is een super lekkere vis. In  het najaar is deze vis vers volop te verkrijgen. Gerookt vind je deze vissoort het hele jaar door.
 
Makreel is een vette vis en levert ons dus essentiële vetzuren waaronder omega-3. Deze vetzuren werken ontstekingsremmend. Daarnaast levert makreel ons co-enzyme Q10 en ook vitamine B12 en selenium. Al deze elementen hebben hun nut bewezen bij kankerbestrijding.
 
Allemaal redenen om dit visje al eens meer op het menu te zetten.

Recept: Pastasalade met gerookte makreel



Ingrediënten voor 8 personen:

500 g volkoren penne (bevat meer vezels als witte pasta)
250 g snijbonen
4 kropjes roodlof (rood witloof)
1/2 busseltje lente-ui
6 augurken
4 el sesamzaad
peper en zout
2 el yogonaise of lightmayonaise of gewone mayonaise
2 el magere yoghurt
2 tl mierikswortelpasta
sap van een volledige citroen.
2 el olijfolie
6 gerookte makreelfilets


Voorbereiding: 20 à 30 minuten
Bereiding: 10 minuten

  • Breng een grote pot water aan de kook.
  • Ondertussen kuis je de snijbonen en snij je ze in schuine reepjes.
  • Wanneer het water kookt voeg je de pasta en de snijbonen toe. Kook alles beetgaar. Giet alles af en spoel onder koud water. Zet apart.
  • Kuis het roodlof en verwijder de bittere kern. Snij vervolgens in reepjes.
  • Kuis de lente-ui en snij in fijne ringetjes.
  • Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan. Zet even apart in een koud kommetje. Laat het niet in de pan als het voldoende geroosterd is. De warmte van je pan zal het nog verder bruinen.
  • Hak de augurken fijn.
  • Meng de yogonaise, de yoghurt, de mierikswortelpasta, het citroensap en de olijfolie.
  • Verwijder het vel van de makreelfilets en snij de vis in stukken.
  • Meng de pasta, de snijbonen, het roodlof, de lente-ui, het sesamzaad en de augurken nu in een grote mengkom.
  • Kruid met peper en zout.
  • Voeg het sausje toe en roer alles goed om.
  • Voeg de vis toe en meng voorzichtig.
  • Kruid eventueel extra bij naar smaak.
  • Werk af met wat extra gesnipperde lente-ui of bladpeterselie.



Tip:
  • Wanneer je deze salade iets feestelijker wil, dan kan je de vis apart houden. Schep dan de pastasalade zonder de vis in een diep bord en leg dan een halve filet bovenop de pasta. Werk af met groene kruiden. Zo heb je een mooi voorgerechtje.

Lieve kookgroetjes van Katrijn !



Geen opmerkingen:

Een reactie posten