Facebook

Katrijn Vanwynsberghe likes

Kookdagboek KatrijnKookdagboek Katrijn
Create your Like Badge
Print Friendly and PDF

Wie ben ik

Mijn foto

Op weekdagen bezorg ik jullie een lekker gerecht met een duidelijk recept zodat je eenvoudig zelf aan de slag kan. Veel plezier !

vrijdag 16 oktober 2015

Pompoenquiche met spekjes, walnoten en gorgonzola

Vandaag wil ik graag een zalige herfstquiche met jullie delen.
De combinatie van de ietwat zoet smakende pompoen met de pittige spekjes en de aardse smaak van de walnoten afgewerkt met de scherpe gorgonzola is gewoon hemels.

Geef er een eenvoudige gemengde salade bij met eventueel wat mosterddressing.

Wanneer je de spekjes weg laat is het een heerlijk vegetarisch gerecht.


Recept: Pompoenquiche
met spekjes, walnoten en gorgonzola



Ingrediënten voor één quiche (4 personen):

1 bladerdeeg of kruimeldeeg kant en klaar
100 g geraspte emmentaler
100 g gorgonzola
300 g pompoen
125g spekreepjes
75 g walnoten
een handvol bladpeterselie
10 stengeltjes bieslook
peper (zwarte van de molen) en zout
2 uien
4 eieren
250 ml room
1 el olijfolie


Voorbereiding: 30 minuten
Oventijd: 40 minuten


  • Verwarm de oven voor op 180° C.
  • Leg het deeg met bakpapier onder in een ronde quichevorm.
  • Prik gaatjes in het deeg.

  • Snij de pompoen in 4 en verwijder de pitjes met een lepel. Snij in partjes en verwijder de schil. Weeg 300 g pompoenvlees af. De rest snij je straks als de quiche bakt in blokjes en deze vries je in voor later.

  • Rasp het overgehouden pompoenvlees.

  • Kuis en snipper de uien.

  • Hak de walnoten.

  • Hak de kruiden.

  • Snij de gorgonzola in blokjes.
  • Klop de eieren samen met de room tot een glad mengsel.
  • Verwarm de olijfolie in een pan en stoof de ui erin aan.
  • Voeg de spekreepjes toe en bak ze even aan.

  • Doe het uienmengsel in een zeef en laat even uitlekken.
  • Bestrooi het deeg met de helft van de geraspte emmentaler.
  • Verdeel hierover de pompoen.
  • Kruid met peper en zout.
  • Verdeel hierover de walnoten en de kruiden.

  • Verdeel het ui-spekmengsel over de quiche.

  • Verdeel nu de rest van de emmentaler over de quiche.
  • Kruid nog even af met peper.
  • Giet het eiermengsel over de vulling.
  • Verdeel nu de gorgonzola over de quiche.

  • Bak de quiche 40 minuten in de warme oven.
  • Laat even afkoelen alvorens aan te snijden en te serveren.


Een half uurtje werk voor zo' n heerlijke maaltijd. Zeg nu zelf, dat is zeker niet veel.

Lieve kookgroetjes van Katrijn!