Ik maak quiche als er niet veel tijd is om te koken en als ik toch een lekkere verse maaltijd op tafel wil. Een lekkere salade erbij en smullen maar.
Recept: Quiche met courgette en gerookte zalm
Ingrediënten voor 4 personen
1 rechthoekige bladerdeeg (AH of van tante Fanny bij Jumbo)
200 g gerookte zalm of andere gerookte vis
2 el gehakte dille (verse)
peper en zout
100 g gemalen kaas
3 eieren
150 ml room
1 kleine courgette
1 el zonnebloemolie
1 sjalot
1 bakje tuinkers
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 à 40 minuten
- Verwarm de oven voor op 180° C.
- Bekleed een rechthoekige quichevorm met de bladerdeeg.
- Prik gaatjes in de bodem.
- Strooi de gemalen kaas op de bodem.
- Snij de courgette in 4, verwijder de pitjes en snij daarna in kleine blokjes.
- Verwarm de olie in een koekenpan en stoof de courgette eventjes aan.
- Laat uitlekken in een zeef.
- Snij de gerookte zalm in stukjes en leg bovenop de gemalen kaas.
- Leg hier op de courgetteblokjes.
- Bestrooi met de gehakte dille.
- Meng nu de eieren met de room.
- Kruid het eiermengsel met peper en zout.
- Giet het in de quichevorm.
- Vouw het overhangende deeg mooi naar binnen.
- Zet de quiche in de warme oven en laat 30 à 40 minuten bakken tot de quiche gaar is en de korst mooi goudbruin.
- Ondertussen schil je de sjalot. Snipper hem fijn.
- Knip de tuinkers van het matje en spoel hem. Laat uitlekken op keukenpapier.
- Laat de quiche een kwartiertje afkoelen voor je hem serveert.
- Geef er een tomaten-komkommersalade bij.
- Voor het opdienen bestrooi je de quiche met de gesnipperde sjalot en wat sprietjes tuinkers.
Dit kan echt iedereen !
Heel veel kookplezier !!
Lieve groeten van Katrijn
Mmmm ziet er lekker uit :-)
BeantwoordenVerwijderenIs al uitgetest door mijn beste vriendin en die heeft het goedgekeurd. Het vraagt niet veel werk en het levert een volwaardige maaltijd. Ook kindjes zijn hier gek op Kristy. Misschien een ideetje voor je opvangkindjes?
BeantwoordenVerwijderenGroetjes