Facebook

Katrijn Vanwynsberghe likes

Kookdagboek KatrijnKookdagboek Katrijn
Create your Like Badge
Print Friendly and PDF

Wie ben ik

Mijn foto

Op weekdagen bezorg ik jullie een lekker gerecht met een duidelijk recept zodat je eenvoudig zelf aan de slag kan. Veel plezier !

dinsdag 6 oktober 2015

Quiche met courgette en gerookte zalm

Quiche is altijd lekker, in elk seizoen, op elk moment, hartig of zoet, het kan allemaal.

Ik maak quiche als er niet veel tijd is om te koken en als ik toch een lekkere verse maaltijd op tafel wil. Een lekkere salade erbij en smullen maar.

Recept: Quiche met courgette en gerookte zalm




Ingrediënten voor 4 personen

1 rechthoekige bladerdeeg (AH of van tante Fanny bij Jumbo)
200 g gerookte zalm of andere gerookte vis
2 el gehakte dille (verse)
peper en zout
100 g gemalen kaas
3 eieren
150 ml room
1 kleine courgette
1 el zonnebloemolie
1 sjalot
1 bakje tuinkers


Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 à 40 minuten

  • Verwarm de oven voor op 180° C.
  • Bekleed een rechthoekige quichevorm met de bladerdeeg.
  • Prik gaatjes in de bodem.
  • Strooi de gemalen kaas op de bodem.
  • Snij de courgette in 4, verwijder de pitjes en snij daarna in kleine blokjes.
  • Verwarm de olie in een koekenpan en stoof de courgette eventjes aan.
  • Laat uitlekken in een zeef.
  • Snij de gerookte zalm in stukjes en leg bovenop de gemalen kaas.
  • Leg hier op de courgetteblokjes.
  • Bestrooi met de gehakte dille.
  • Meng nu de eieren met de room.
  • Kruid het eiermengsel met peper en zout.
  • Giet het in de quichevorm.
  • Vouw het overhangende deeg mooi naar binnen.
  • Zet de quiche in de warme oven en laat 30 à 40 minuten bakken tot de quiche gaar is en de korst mooi goudbruin.
  • Ondertussen schil je de sjalot. Snipper hem fijn.
  • Knip de tuinkers van het matje en spoel hem. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • Laat de quiche een kwartiertje afkoelen voor je hem serveert.

  • Geef er een tomaten-komkommersalade bij.
  • Voor het opdienen bestrooi je de quiche met de gesnipperde sjalot en wat sprietjes tuinkers.


Dit kan echt iedereen !

Heel veel kookplezier !!
Lieve groeten van Katrijn