Goulash en goulashsoep is een nationaal gerecht in Hongarije. Ook in Duitsland en Tsjechië is dit gerecht zeer populair.
Ik maak voor jullie graag mijn versie.
Recept: Goulashsoep
Ingrediënten voor 4 liter soep
650 g rundssoepvlees in blokjes
1 dikke wortel
1 rode paprika
1 gele paprika
0,5 groene selder
3 dikke vastkokende aardappelen
4 uien
4 laurierblaadjes
3 teentjes look
4 rundsbouillonblokjes
140 g tomatenpuree
2 el mild paprikapoeder (gerookt)
peper en zout
boter
water
eventueel een beetje maïzena om de soep te dikken
peterselie om af te werken
Voorbereiding: 30 minuten
Bereidingstijd: 90 minuten
- Schil de wortel en snij in blokjes.
- Kuis de paprika's en snij in blokjes.
- Kuis de selder en snij in boogjes.
- Schil de aardappelen en snij in blokjes.
- Schil en snipper de uien.
- schil en pers de lookteentjes.
- Smelt de boter in een grote stevige kookpot.
- Bak het soepvlees rondom bruin in de boter.
- Voeg de ui toe en laat even meebakken.
- Kruid al een beetje met peper en zout.
- Voeg nu de rest van de groenten, behalve de aardappelen toe en bak alles een paar minuten mee.
- Voeg de paprikapoeder en de tomatenpuree toe en roer alles goed om.
- Voeg nu minstens 3,5 liter water toe.
- Voeg de laurierblaadjes en de bouillonblokjes toe.
- Breng aan de kook.
- Zet het vuur dan zachter en laat minstens anderhalf uur zachtjes sudderen. Soepvlees heeft wel wat tijd nodig om volledig te garen.
- Een kwartiertje voor het einde van de gaartijd voeg je de aardappelblokjes toe.
- Wanneer je de soep nog iets te slap vindt, kan je ze op dit moment binden met een beetje maïzena (ongeveer 1 el opgelost in wat water).
- Als alles goed gaar is schep je de soep in borden.
- Werk af met wat gehakte peterselie.
De liefhebbers kunnen deze soep serveren met een beetje zure room.
Geef er stokbrood bij.
Smakelijk eten en lieve kookgroetjes van Katrijn !
Geen opmerkingen:
Een reactie posten