Facebook

Katrijn Vanwynsberghe likes

Kookdagboek KatrijnKookdagboek Katrijn
Create your Like Badge
Print Friendly and PDF

Wie ben ik

Mijn foto

Op weekdagen bezorg ik jullie een lekker gerecht met een duidelijk recept zodat je eenvoudig zelf aan de slag kan. Veel plezier !

dinsdag 27 oktober 2015

Goulashsoep

Goulashsoep is een echte maaltijdsoep. Door de vele groenten en het vlees vult ze goed.

Goulash en goulashsoep is een nationaal gerecht in Hongarije. Ook in Duitsland en Tsjechië is dit gerecht zeer populair.

Ik maak voor jullie graag mijn versie.

Recept: Goulashsoep





Ingrediënten voor 4 liter soep

650 g rundssoepvlees in blokjes
1 dikke wortel
1 rode paprika
1 gele paprika
0,5 groene selder
3 dikke vastkokende aardappelen
4 uien
4 laurierblaadjes


3 teentjes look


4 rundsbouillonblokjes
140 g tomatenpuree
2 el mild paprikapoeder (gerookt)
peper en zout
boter
water
eventueel een beetje maïzena om de soep te dikken
peterselie om af te werken


Voorbereiding: 30 minuten
Bereidingstijd: 90 minuten

  • Schil de wortel en snij in blokjes.
  • Kuis de paprika's en snij in blokjes.
  • Kuis de selder en snij in boogjes.

  • Schil de aardappelen en snij in blokjes.
  • Schil en snipper de uien.
  • schil en pers de lookteentjes.
  • Smelt de boter in een grote stevige kookpot.
  • Bak het soepvlees rondom bruin in de boter.
  • Voeg de ui toe en laat even meebakken.
  • Kruid al een beetje met peper en zout.
  • Voeg nu de rest van de groenten, behalve de aardappelen toe en bak alles een paar minuten mee.
  • Voeg de paprikapoeder en de tomatenpuree toe en roer alles goed om.
  • Voeg nu minstens 3,5 liter water toe.
  • Voeg de laurierblaadjes en de bouillonblokjes toe.
  • Breng aan de kook.
  • Zet het vuur dan zachter en laat minstens anderhalf uur zachtjes sudderen. Soepvlees heeft wel wat tijd nodig om volledig te garen.
  • Een kwartiertje voor het einde van de gaartijd voeg je de aardappelblokjes toe.
  • Wanneer je de soep nog iets te slap vindt, kan je ze op dit moment binden met een beetje maïzena (ongeveer 1 el opgelost in wat water).
  • Als alles goed gaar is schep je de soep in borden.
  • Werk af met wat gehakte peterselie.


De liefhebbers kunnen deze soep serveren met een beetje zure room.
Geef er stokbrood bij.


Smakelijk eten en lieve kookgroetjes van Katrijn !