Facebook

Katrijn Vanwynsberghe likes

Kookdagboek KatrijnKookdagboek Katrijn
Create your Like Badge
Print Friendly and PDF

Wie ben ik

Mijn foto

Op weekdagen bezorg ik jullie een lekker gerecht met een duidelijk recept zodat je eenvoudig zelf aan de slag kan. Veel plezier !

woensdag 28 oktober 2015

Gehaktballetjes in selderroomsaus

Selder, of hij nu groen of bleek of knol is, het blijft één van mijn favoriete groenten. Selder is zo veelzijdig en komt in heel wat gerechten tot zijn recht.

Selder is niet alleen heel lekker, maar ook nog eens super gezond.

Het is zeer goed voor de spijsvertering en al eeuwen schrijven mannen hun betere prestaties toe aan het eten van selder.

Selder bevat enorm veel Vitamine A.
Vitamine A zorgt voor een mooie huid en stevige lichaamsweefsels. Het is ook goed voor de ogen. De ogen kunnen zich door Vitamine A beter aanpassen aan schemerdonker.

Vitamine A is ook belangrijk voor een goeie weerstand. En zeg nu zelf, met de herfst en de winter voor de deur kan iedereen wel een extra shot weerstand gebruiken.

Recept: Gehaktballetjes in selderroomsaus



Ingrediënten voor 4 à 6 personen

800 g gemengd gehakt
1 busseltje bladpeterselie
1 el mosterd
peper en zout
2 el paneermeel
1 ei
boter
2 sjalotten
2 groene selders
500 ml lightkookroom
125 ml water
1 groentebouillonblokje
1 glaasje witte wijn
1 laurierblaadje
1 takje tijm


Voorbereiding 20 minuten
Bereiding: 20 minuten


  • Hak de peterselie.
  • Schil en snipper de sjalotten.
  • Kuis en spoel de sleder en snij in stukjes van 1 cm.
  • Doe het gehakt in een mengkom en voeg het ei, het paneermeel, de mosterd en de helft van de gehakte peterselie toe.
  • Kruid het gehakt met peper en zout.
  • Maak mooie gehaktballetjes ter grootte van een pingpongbal. Ik maakte er uit deze hoeveelheid 32.
  • Smelt nu de boter in een grote pot en voeg de gehakte sjalotten toe.
  • Stoof ze even aan en voeg dan de selder toe. Laat alles even zweten onder gesloten deksel.
  • Voeg nu de wijn toe, het laurierblad en de tijm.
  • Laat even koken tot de alcohol is verdwenen. Dat duurt een minuutje of 2.
  • Voeg nu de room, het water en het bouillonblokje toe en breng aan de kook.
  • Kruid met peper en zout.
  • Zet het vuur lager en voeg nu de gehaktballen toe.
  • Laat een kwartiertje sudderen tot alles gaar is.
  • Werk af met de overblijvende peterselie.



Tip:
  • Dien op met aardappelpuree of met gekookte aardappelen
  • Dit recept is een favoriet van groot en klein.
  • Dit recept is makkelijk in een grote hoeveelheid te bereiden.

Lieve kookgroetjes van Katrijn !