Facebook

Katrijn Vanwynsberghe likes

Kookdagboek KatrijnKookdagboek Katrijn
Create your Like Badge
Print Friendly and PDF

Wie ben ik

Mijn foto

Op weekdagen bezorg ik jullie een lekker gerecht met een duidelijk recept zodat je eenvoudig zelf aan de slag kan. Veel plezier !

donderdag 29 oktober 2015

"Struise" rundsvinkjes

Ik weet het, een mens moet chauvinistisch zijn als het op Belgische producten aankomt, maar nu wil ik toch graag een uitzondering maken en even de grens naar Nederland oversteken.

Belgiƫ is gekend voor zijn topbieren, maar "Struis" is een Nederlands bier dat zeker in het rijtje van betere bieren mag staan.

Het is een bier met een diep donkere kleur en een zachte schuimkraag. Het bevat duidelijk smaken van donkere chocolade en gedroogd fruit. Het heeft een alcoholpercentage van 9%. Een struise jongen dus.

Het bier is heerlijk om zo te drinken maar ook prima om te verwerken in gerechten.

Voor meer informatie over dit bier kan je terecht op de website van Brouwerij Het IJ in Amsterdam.


Recept: "Struise" rundsvinkjes



Ingrediƫnten voor 4 personen

8 kleine rundsvinkjes van ongeveer 100 g per stuk
1 dikke ui
400 g champignons
2 laurierblaadjes
1 flesje " Struis"

 
 

250 ml water
1 rundsbouillonblokje
peper en zout
2 el bloem
gehakte peterselie
1 el honing
boter

  • Smelt de helft van de boter in een pan en bak de rundsvinkjes rondom mooi bruin. Zet ze even apart.

  • Schil en snipper de ui.
  • Kuis de champignons en snij ze in kleine blokjes.
  • Smelt de rest van de boter in een stevige pot.
  • Stoof de uisnippers aan.
  • Voeg na een paar minuten de champignonstukjes toe en bak even mee aan.
  • Kruid met peper en zout en voeg dan de bloem toe.
  • Blus met het bier en het water en voeg het bouillonblokje toe.

  • Voeg de honing en de laurierblaadjes toe.
  • Laat de saus nu rustig indikken op een matig vuurtje. Dat kan wel een kwartiertje duren.
  • Voeg nu de rundsvinkjes toe aan de saus en laat ze nog een klein kwartiertje sudderen tot ze gaar zijn. Let op dat gehakt volledig gaar is binnenin.

  • Werk het gerecht af met gehakte peterselie.
  • Serveer het met gekookte aardappelen of puree en gestoomde broccoli.
  • Geef er een lekker glaasje "Struis" bij.


Lieve biergroetjes van Katrijn !