Facebook

Katrijn Vanwynsberghe likes

Kookdagboek KatrijnKookdagboek Katrijn
Create your Like Badge
Print Friendly and PDF

Wie ben ik

Mijn foto

Op weekdagen bezorg ik jullie een lekker gerecht met een duidelijk recept zodat je eenvoudig zelf aan de slag kan. Veel plezier !

zaterdag 17 oktober 2015

Aardappelsalade met mosselen en spekjes

Een eenvoudige salade waaraan ongeveer 45 minuten werk is, dat moet lukken, niet?

Maak er voldoende van zodat je 's anderdaags nog wat kan meenemen naar je werk. Wedden dat je collega's graag van potje willen ruilen.


Recept: Aardappelsalade
met mosselen en spekjes




Ingrediƫnten voor 4 personen:

1 kg vastkokende aardappelen
1 kg mosselen
200 g gerookte spekblokjes
2 roma-tomaten
een handvol kerstomaten
200 g sluimererwten (peultjes)
rucola
2 lente-uitjes
2 sjalotten
4 teentjes look
2 el dragonazijn of natuurazijn waar je een el gedroogde dragon aan toevoegt
6 el olijfolie
zwarte peper en zout
een glaasje droge witte wijn


  • Schil de aardappelen en snij ze in blokjes van 1,5 Ć  2 cm. Kook ze gaar.

  • Giet af en spoel onder koud water. Laat ze volledig afkoelen.
  • Kuis de lente-uitjes en snipper ze in fijne ringetjes.
  • Bak de spekjes in een droge koekenpan krokant.

  • Laat ze uitlekken op keukenpapier
  • Kuis de mosselen en spoel ze overvloedig met koud water.
  • Schil de sjalotten en de look en snij in grove stukken.

  • Verwarm 1 el olijfolie in een pot.
  • Stoof de sjalot en de look hierin aan.
  • Doe de mosselen in de pot en giet er de witte wijn bij.
  • Ga met de pepermolen even over de mosselen.
  • Kook de mosselen tot ze open gaan en mooi gaar zijn.
  • Giet de mosselen door een vergiet, maar vang het kookvocht op. Laat ze afkoelen en verwijder ze uit hun schelp.
  • Kuis de sluimererwten en kook ze beetgaar. Giet af en spoel onder koud water. Laat goed uitlekken.

  • Snij de romatomaten in 4 en ontpit ze. Snij vervolgens in blokjes.
  • Snij de kerstomaten in 4.
  • Meng de dragonazijn met 2 eetlepels mosselvocht en voeg de olijfolie en peper en zout toe. Schud goed tot een mooie dressing.
  • Meng nu de aardappelen met de mosselen, spekjes, tomaten, sluimererwten en lente-ui.

  • Meng er de dressing onder en kruid eventueel nog wat bij met peper en zout.

  • Zet minstens een uur koel weg.
  • Net voor het opdienen meng je er wat rucola onder.


Een heerlijke salade waarmee je nog kan genieten van de laatste mosselen.

Lieve kookgroetjes van Katrijn !