Maak er voldoende van zodat je 's anderdaags nog wat kan meenemen naar je werk. Wedden dat je collega's graag van potje willen ruilen.
Recept: Aardappelsalade
met mosselen en spekjes
Ingrediƫnten voor 4 personen:
1 kg vastkokende aardappelen
1 kg mosselen
200 g gerookte spekblokjes
2 roma-tomaten
een handvol kerstomaten
200 g sluimererwten (peultjes)
rucola
2 lente-uitjes
2 sjalotten
4 teentjes look
2 el dragonazijn of natuurazijn waar je een el gedroogde dragon aan toevoegt
6 el olijfolie
zwarte peper en zout
een glaasje droge witte wijn
- Schil de aardappelen en snij ze in blokjes van 1,5 Ć 2 cm. Kook ze gaar.
- Giet af en spoel onder koud water. Laat ze volledig afkoelen.
- Kuis de lente-uitjes en snipper ze in fijne ringetjes.
- Bak de spekjes in een droge koekenpan krokant.
- Laat ze uitlekken op keukenpapier
- Kuis de mosselen en spoel ze overvloedig met koud water.
- Schil de sjalotten en de look en snij in grove stukken.
- Verwarm 1 el olijfolie in een pot.
- Stoof de sjalot en de look hierin aan.
- Doe de mosselen in de pot en giet er de witte wijn bij.
- Ga met de pepermolen even over de mosselen.
- Kook de mosselen tot ze open gaan en mooi gaar zijn.
- Giet de mosselen door een vergiet, maar vang het kookvocht op. Laat ze afkoelen en verwijder ze uit hun schelp.
- Kuis de sluimererwten en kook ze beetgaar. Giet af en spoel onder koud water. Laat goed uitlekken.
- Snij de romatomaten in 4 en ontpit ze. Snij vervolgens in blokjes.
- Snij de kerstomaten in 4.
- Meng de dragonazijn met 2 eetlepels mosselvocht en voeg de olijfolie en peper en zout toe. Schud goed tot een mooie dressing.
- Meng nu de aardappelen met de mosselen, spekjes, tomaten, sluimererwten en lente-ui.
- Meng er de dressing onder en kruid eventueel nog wat bij met peper en zout.
- Zet minstens een uur koel weg.
- Net voor het opdienen meng je er wat rucola onder.
Een heerlijke salade waarmee je nog kan genieten van de laatste mosselen.
Lieve kookgroetjes van Katrijn !
Geen opmerkingen:
Een reactie posten