Facebook

Katrijn Vanwynsberghe likes

Kookdagboek KatrijnKookdagboek Katrijn
Create your Like Badge
Print Friendly and PDF

maandag 5 oktober 2015

Kabeljauw op Napolitaanse wijze

Vis heeft ook zijn seizoen.

Als je vis koopt in de juiste periode, dan zorg je er mee voor dat het visbestand op niveau blijft.

Vis kan zo gevangen worden wanneer hij op z'n vetste is.

Op dat moment heeft hij ook het meeste smaak.

http://visinfo.be/viskalender/


Vandaag maak ik voor jullie een eenvoudig kabeljauwgerecht vol smaak. Het is in een half uurtje klaar.
Serveer het met stokbrood en rauwkost of doe zoals ik en verwen je tafelgenoten met tagliatelle en in olijfolie gestoofde wortel - en selderblokjes voor erbij.


Recept: Kabeljauw op Napolitaanse wijze



Ingrediƫnten voor 4 personen

500 gram kabeljauw
500 ml tomatenpassata
100 ml water
120 g zwarte olijven
30 g kappertjes
1 teentje look
1 el gedroogde oregano
1 mespunt mild paprikapoeder
een 8-tal zongedroogde tomaten op olie
peper en zout
15 kerstomaten
bladpeterselie
1 el olijfolie
50 ml zonnebloemolie
bloem


  • Verwarm de oven op 160° C.
  • Dep de kabeljauw droog en snij hem in mooie stukken.
  • Wentel de stukken even door wat bloem.  Zet de vis even opzij.
  • Schil de teen look en snij hem flinterdun.
  • Giet de olijven door een zeef en snij ze in schijfjes.
  • Laat de kappertjes uitlekken.
  • Snij de kerstomaten in de lengte in 4.
  • Snij de uitgelekte zongedroogde tomaten in stukjes.
  • Hak de bladpeterselie.
  • Verwarm de olijfolie in een sauteusepan
  • Stoof de look en de paprikapoeder aan.
  • Voeg de passata en het water toe en breng aan de kook.
  • Voeg de olijven, oregano, kappertjes en zongedroogde tomaten toe.
  • Kruid eventueel bij met een beetje zout.
  • Doe de saus over in een ruime ovenschotel.
  • Verwarm nu de zonnebloemolie in een diepe pan en frituur de stukjes vis ( in porties)krokant in de olie.

  • Laat de stukken even uitlekken op keukenpapier.
  • Leg de stukken vis nu in de zuiderse saus.

  • Leg er de kerstomaten op en strooi er de gehakte peterselie over.
  • Strooi er wat versgemalen zwarte peper over.

  • Zet de schotel een tiental minuten in de warme oven.
  • Na een klein half uurtje zet je deze lekkere visschotel op tafel.


Smakelijk !!

Tip:
  • Vervang de kabeljauw door andere witte vis, maar kijk wel even of het het juiste seizoen is.
  • Hondshaai, zeewolf en schelvis zijn in september ook ideale visjes voor dit gerecht.

Veel kookplezier !

Lieve groetjes van Katrijn






Geen opmerkingen:

Een reactie posten