Facebook

Katrijn Vanwynsberghe likes

Kookdagboek KatrijnKookdagboek Katrijn
Create your Like Badge
Print Friendly and PDF

Wie ben ik

Mijn foto

Op weekdagen bezorg ik jullie een lekker gerecht met een duidelijk recept zodat je eenvoudig zelf aan de slag kan. Veel plezier !

dinsdag 13 oktober 2015

Gluten - en lactosevrije bewaarwafeltjes

Mensen met een glutenallergie willen ook graag iets zoets tussen de kiezen. De glutenallergie maakt de zoektocht naar iets lekkers niet altijd even makkelijk. Als daar boven op dan ook nog eens een lactoseprobleem de kop opsteekt, dan wordt het helemaal moeilijk.

Het recept dat ik jullie hieronder meegeef is ook een goede hap na het sporten. Het is een combinatie van snelle en trage suikers, waardoor je reserve snel weer wat is aangevuld.

Mijn eerste smaakervaring was er eentje van "oh effe wennen", maar na 2 happen was ik volledig verkocht.

Ik ben heel blij dat ik hiermee mensen heb kunnen blij maken.

Recept: Gluten - en lactosevrije bewaarwafeltjes.
 
 



Ingredi├źnten voor 24 wafeltjes:


2 zakjes vanillesuiker
3 eieren (L)
120 ml bruiswater
120 ml lactosevrije melk (Albert Heijn)
250 g lactosevrije boter, type Alprovloeibaar
250 g ruwe rietsuiker

0,5 kl xanthaangom (www.pit-pit.com) (deze kan eventueel weggelaten worden of verminderd als je een drogere wafel wil. Xanthaan zorgt voor de samenhang waar gluten anders voor zorgen. Sommige mensen ervaren dit echter als rubberachtig.)

6 el boekweitvlokken (www.pit-pit.com)
150 g kastanjemeel (www.natuuraanhuis.be)
250g quinoameel (www.pit-pit.com)
100 g maïzena plus voor de luchtigheid
een snuifje zout

wat vloeibare boter om je wafelijzer in te vetten


  • Splits de eieren.
  • Doe de eidooiers samen met de rietsuiker en de vanillesuiker in een mengkom en klop dit schuimig.
  • Klop het eiwit stijf en zet dit opzij.
  • Meng de boter onder het suikermengsel.
  • Zeef er de 2 meelsoorten en de xanthaangom over en spatel alles mooi door elkaar.
  • Voeg het zout toe.
  • Voeg de melk en het bruiswater toe.
  • Voeg het stijf geklopte eiwit toe.
  • Wanneer je nu merkt dat het deeg nog te stevig is, dan kan je altijd nog een beetje melk of water toevoegen.
  • Voeg op het laatste de boekweitvlokken toe. Roer ze goed onder het deeg.
  • Verwarm het wafelijzer en bak het deeg in mooie porties tot goudbruine wafeltjes.



De smaak van deze wafeltjes is zoveel rijker dan van wafels op basis van geraffineerd tarwemeel.

Je zal zien dat je er binnen de kortste keren opnieuw bakt en dat je ze overal mee naartoe zal nemen om een lekker hap bij de hand te hebben.

Veel bakplezier !

Lieve groetjes van Katrijn !