Facebook

Katrijn Vanwynsberghe likes

Kookdagboek KatrijnKookdagboek Katrijn
Create your Like Badge
Print Friendly and PDF

zondag 13 september 2015

Huisgemaakte tonijnsalade

Een zondagse lunch, snel en eenvoudig en niet te vergeten, nog lekker ook, dat is wat mijn volgende receptje je brengt.

Kies wel voor duurzaam gevangen tonijn. Deze is iets duurder in aankoop, maar zoveel lekkerder omdat je weet dat het in elk opzicht goed is.


Tonijn bevat heel veel eiwitten en een hoop omega-3.


Het regelmatig eten van tonijn heeft veel voordelen, waaronder:
  • Het vermindert de kans op depressies
  • Het vermindert de kans op hartproblemen
  • Het verhoogt de HDL waarde (goede cholesterol)
  • Het vermindert de kans op alzheimer
  • Het helpt het verminderen van zicht-problemen
  • Het helpt kleine kinderen bij het ontwikkelen van de hersenen

Recept: Huisgemaakte tonijnsalade




Ingrediënten om 10 mini-ciabatta's te beleggen

4 blikjes tonijn op olie (tonijn op olie is sappiger dan op water), uitgelekt in een zeef
2 eetlepels kappertjes, afgespoeld en gehakt
5 zongedroogde tomaten op olie, uitgelekt en fijngehakt (mensen met glutenallergie checken zeker het etiket)
1 sjalot, gekuist en fijn gesnipperd
een handvol gehakte peterselie
2 hardgekookte eieren, gepeld en fijn geplet
4 eetlepels light-mayonaise of yogonaise
1 opgehoopte eetlepel tomatenpuree
1 kl milde mosterd
peper en zout
mini-ciabatta's of andere broodjes naar keuze (kies eventueel voor glutenvrije broodjes)


voor de afwerking wat tuinkers en gehalveerde kerstomaten (deze keer waren ze van de eigen kweek van onze jongste dochter).




  • Meng alle ingrediënten onder elkaar en kruid bij met peper en zout naar smaak.


  • Snij de broodjes mooi doormidden en beleg ze rijkelijk met de tonijnsalade.
  • Werk af met tuinkers en gehalveerde kerstomaten.




Met een lekkere kom bloemkoolsoep (zie vorige recepten) ervoor, die je nog in de vriezer hebt zitten, heb je een complete lunch waarvoor je geen uren in je keuken moet staan.

Tip:

Voor mensen met een ei-allergie:
  • Vervang de mayonaise door veganaise (eivrije mayonaise).  http://www.evavzw.be/recept/veganaise
  • Het hardgekookte ei laat je gewoon weg.
  • Voor wat extra smaak voeg je stukjes ansjovis toe.


Smakelijk en tot kooks !

Lieve groeten van Katrijn



Geen opmerkingen:

Een reactie posten