Een zalig luie zondag en geen zin om te ontbijten en dan een paar uur later weer eten op tafel te zetten voor de lunch?
Dan organiseer je toch gewoon een brunch !
En wat mag er dan niet ontbreken?
Natuurlijk, eitjes. Gekookte eitjes, roereitjes, een stukje omelet of misschien waagt er zich iemand aan een mooi spiegelei. Een sunny side up, zoals de Engelsen dat zo mooi zeggen.
Ik maak vandaag voor jullie mijn versie van een lekkere eiersalade. Lekker op een broodje of een simpele boterham, maar zo met het lepeltje smaakt hij ook overheerlijk.
Recept: Homemade eiersalade
Ingrediënten om 12 broodjes te besmeren:
8 bio-eitjes
5 augurken, uitgelekt en in fijne blokjes
2 eetlepels gehakte bieslook
1 sjalot, gekuist en fijn gesnipperd
peper en zout
2 el mayonaise of yogonaise of light-mayonaise
1 kl mosterd
8 broodjes naar keuze
een doosje groene aspergetippen
een bakje tuinkers
Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 10 minuten
- Kook de eitjes net niet hard gedurende 7 minuten. Doe ze in koud water en laat volledig afkoelen.
- Breng water aan de kook en blancheer de aspergetippen gedurende 1 minuut. Giet ze af en spoel onmiddellijk onder koud water. Laat goed uitlekken.
- Knip de tuinkers, spoel en laat uitlekken op keukenpapier.
- Pel de eitjes en doe ze in een mengkom. Plet ze met een vork. Plet niet te fijn, er mogen gerust nog stukje ei herkenbaar zijn. Dat maakt het net zo smakelijk.
- Meng er de augurken, sjalot en bieslook onder.
- Doe er de mayonaise en de mosterd onder en roer goed om.
- Kruid naar smaak bij met peper en zout.
- Snij de broodjes doormidden en besmeer met de eiersalade.
- Versier de broodjes met geblancheerde groene aspergetippen en tuinkers.
Ik wens jullie een smakelijke brunch toe!
Tip:
- Serveer nog wat gerookte zalm bij dit broodje. Zo wordt het nog feestelijker.
Kookgroetjes en tot de volgende !
Lieve groetjes van Katrijn
Geen opmerkingen:
Een reactie posten