Facebook

Katrijn Vanwynsberghe likes

Kookdagboek KatrijnKookdagboek Katrijn
Create your Like Badge
Print Friendly and PDF

vrijdag 11 december 2015

Pasta met kip en venkel





Venkel komt uit dezelfde familie als selder.

Venkel is een heel gezonde groente. Venkel zit boordevol mineralen. De zaadjes worden gebruikt als geneeskrachtig middel. Ze bevorderen de spijsvertering en zorgen ervoor dat een opgeblazen gevoel snel verdwijnt. Droge venkelzaadjes werken ook koortswerend en kalmerend.

En voor de dames, venkel helpt tegen menstruatieklachten en overgangsklachten.

Je kan venkel, stoven, roosteren, smoren en koken. Je kan de bol vullen of hem versnijden in een salade. Mogelijkheden zat dus.

Ik koos ervoor om een lichte pastaschotel te maken. Dit gerecht bevat 580 Kcal.


Recept: Pasta met kip en venkel



Ingrediƫnten voor 4 personen

250 g kipfilet in blokjes
300 g penne (bij voorkeur volkoren)
1 dikke venkel
1 dikke rode ui
300g Philadelphia met bieslook light (van een ander merk mag natuurlijk ook)
50 ml magere melk
peper en zout
2 el olijfolie
2 lente-uitjes
een handvol peterselie
het sap van een halve citroen
2 bolletjes mozzarella light

Voorbereiding: 30 minuten
Oventijd: 20 minuten

  • Verwarm de oven op 200°C.
  • Breng gezouten water aan de kook en kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en doe hem over in een ovenschotel.
  • Breng een 2de pot gezouten water aan de kook en kook de kippenblokjes tot ze net wit zien. Zorg ervoor dat ze nog niet volledig gaar zijn. Giet ze af en doe ze bij de pasta in de ovenschotel.
  • Verwijder de groene steeltjes van de venkel. Gooi ze niet weg, maar bewaar ze voor later in een soep. Snij de bol met behulp van een mandoline in hele dunne plakjes.
  • Doe de helft van het citroensap bij de venkel.
  • Schil de ui en snij ook in dunne plakjes. Meng onder de venkel.
  • Hak de peterselie en snij de lente-uitjes fijn.
  • Verwarm de olijfolie in een sauteusepan en stoof er de venkel en de ui in aan. Voeg een scheutje water toe, dek de pan af en laat de groenten beetgaar worden. Giet ze af en doe ze in de ovenschotel.

  • Meng in een kom de Philadelphia met de magere melk en de rest van het citroensap. Meng er de peterselie en de lente-ui onder en kruid met peper en zout.
  • Meng de kaassaus onder de kip, pasta en groenten.
  • Snij de mozzarella in plakjes en verdeel deze mooi over de schotel.

  • Kruid nog een beetje met peper en zet dan een kwartiertje in de warme oven tot de kaas mooi is gesmolten en een bruin kleurtje heeft.


Smekelijk!!

Lieve kookgroetjes van Katrijn!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten