Facebook

Katrijn Vanwynsberghe likes

Kookdagboek KatrijnKookdagboek Katrijn
Create your Like Badge
Print Friendly and PDF

Wie ben ik

Mijn foto

Op weekdagen bezorg ik jullie een lekker gerecht met een duidelijk recept zodat je eenvoudig zelf aan de slag kan. Veel plezier !

vrijdag 18 december 2015

mini-strudeltjes: feesttip !!!!



Deze mini-strudeltjes gemaakt met loempiavelletjes zijn een mooi voorgerechtje of een hapje, maar dan moet je ze wel in kleinere stukjes snijden. Je kan ze warm of koud serveren.
Maak je ze als voorgerecht, serveer er dan een leuke salade bij.

Recept: mini-strudeltjes



Ingrediƫnten voor 7 strudeltjes van ongeveer 15 cm lang

14 loempiavelletjes
1 courgette
200 g magere spekreepjes
1 el graanmosterd
peper en zout
100 g platte kaas
100 g geraspte oude kaas
peterselie
4 lente-uitjes
1 el boter


Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding en oventijd: 30 minuten

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Ontpit de courgette en snij in smalle repen en dan in kleine blokjes.
  • Hak de peterselie.
  • Kuis de lente-uitjes en snipper ze fijn.
  • Verwarm een pan en bak er de spekjes in aan.
  • Voeg de courgetteblokjes toe en laat even meebakken.
  • Voeg de lente-ui en de peterselie toe en kruid met peper en zout.
  • Voeg de mosterd toe en roer goed om.
  • Zet het vuur af en laat het mengsel nu afkoelen.
  • Leg de loempiavellen met 2 op elkaar.
  • Strijk in het midden een schepje platte kaas.
  • Doe hierop een schep van het courgettemengsel.



  • Vouw de zijkanten wat naar binnen (zo blijft de zijkant gesloten)en rol dan het deeg op tot een dikke sigaar.

  • Smelt de boter en bestrijk er de rolletjes mee.
  • Bestrooi met de geraspte kaas en bak dan in 25 minuten krokant in de warme oven.


 
  • Laat ze een beetje afkoelen en snij ze dan in 2 zodat je de vulling kan zien.
 


Wedden dat je ze nog zal maken en als lunch zal meenemen of als hartig tussendoortje?

Tip:
  • Varieer met de vulling: ham-prei, gehakt-paprika, kip-curry-ananas en pas je slaatje hieraan aan.
  • Varieer met het deeg: bladerdeeg, strudeldeeg, brickdeeg, filodeeg,....

Smakelijk !!

Lieve kookgroetjes van Katrijn!!