Een aardappelsalade is een voedzame, complete maaltijd en je kan er perfect restjes groenten, vlees of vis van de vorige dag in kwijt.
Het is krachtvoer voor studenten in de examentijd.
In mijn gezin zijn ze altijd blij als er zo'n goed gevulde kom lekkers op tafel verschijnt.
Recept: Aardappelsalade
Ingrediënten voor 4 à 6 personen
1 kg vastkokende aardappelen
1 dikke wortel
100 g doperwten (vers of diepvries)
100 g peultjes
1 rode paprika
2 lente-uitjes
een sjalot
250 g hespenblokjes of reepjes
300 g belegen kaas
peterselie
4 el olijfolie
4 el natuurazijn
peper en zout
Voorbereiding: 25 minuten
Bereiding: 10 minuten
- Schil de aardappelen en snij ze in hapklare stukjes. Kook ze gaar in gezouten water. Giet ze af en laat ze volledig afkoelen.
- Schil de wortel en snij in blokjes.
- Kuis de peultjes en snij ze in stukken.
- Breng een pannetje water aan de kook en voeg de wortelblokjes, peultjes en erwten toe. Kook ze beetgaar. Giet ze af en laat afkoelen.
- Kuis de rode paprika en snij in blokjes.
- Snipper de lente-ui.
- Schil de sjalot en snipper fijn.
- Hak de peterselie.
- Snij de kaas in blokjes.
- Meng de olie en de natuurazijn.
- Meng alle ingrediënten in een grote kom.
- Giet de dressing erover en kruid met peper en zout.
- Meng goed en zet dan een uurtje fris weg.
- Serveer in diepe borden.
Wedden dat je snel de bodem van je kom zal zien?
Smakelijk!!
Lieve kookgroetjes van Katrijn!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten