Facebook

Katrijn Vanwynsberghe likes

Kookdagboek KatrijnKookdagboek Katrijn
Create your Like Badge
Print Friendly and PDF

maandag 7 december 2015

Quiche met kip en dragon

Dragon of drakenkruid is een heel lekker kruid. Het is afkomstig uit Centraal-Azië. Zowel de blaadjes als de bloemetjes zijn eetbaar.
Dragon is vooral bekend als het kruid dat de typische smaakt geeft aan bearnaisesaus.
Het is een kruid dat ook perfect past bij vis en gevogelte. Ook in dressings en vinaigrettes komt het zeer goed tot zijn recht.
Dragon stimuleert de spijsvertering en is een hulpmiddel tegen misselijkheid. Het zorgt ook voor een goeie werking van de nieren. Ook mensen met reuma hebben baat bij het eten van het kruid.
Dragon zorgt voor een frisse adem.
 
Ik gebruikte het kruid in combinatie met kip.

Recept: Quiche met kip en dragon



Ingrediënten voor 1 grote ronde quiche

1 kruimeldeeg of bladerdeeg
5 eitjes
250 ml lightroom
peper
50 g gemalen oude kaas
3 kipfilets
1 dikke ui
1 wortel
4 takjes dragon
2 el olijfolie
1 el kippenkruiden
eventueel wat lente-ui

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding en oventijd: 30 à 40 minuten

  • Verwarm de oven op 180° C.
  • Snij de kipfilets in kleine blokjes.
  • Schil de wortel en snij in kleine blokjes.
  • Schil de ui en snipper fijn.
  • Verwarm de olie in een pan en bak de kipfilet mooi goudbruin.
  • Kruid met de kippenkruiden.
  • Voeg de ui en de wortel toe en bak alles nog even goed aan. Laat op het vuur staan tot de wortel half gaar is.
  • Doe het mengsel in een vergiet zodat overtollig vocht kan uitlekken.
  • Meng de eieren met de room en kruid met peper.
  • Leg het deeg in de vorm en prik er gaatjes in.
  • Strooi de helft van de kaas over de bodem.
  • Verwijder de blaadjes dragon van de steeltjes en hak ze heel fijn.
  • Strooi de helft van het kruid in de vorm.
  • Doe nu het kippenmengsel in de vorm.
  • Strooi de andere helft van de dragon over de kip.
  • Giet het eimengsel over de kip en strooi er de laatste kaas over.
  • Zet de quiche nu in de warme oven en laat ongeveer 30 à 40 minuten bakken tot de quiche mooi bruin is en goed gestold. Dit kan je checken door er met een prikker in te steken. Als de prikker er droog uitkomt is de quiche gaar.
  • Bestrooi eventueel met een beetje gesnipperde lente-ui.
  • Laat de quiche even afkoelen voor je ze in stukken snijdt.
  • Serveer met een wortelsalade waarin je ook nog een beetje dragon verwerkt.

Tip:

  • Maak deze quiche in mini-vormpjes en je hebt een heerlijk voorgerechtje.

Smakelijk!!

Lieve kookgroetjes van Katrijn!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten