Facebook

Katrijn Vanwynsberghe likes

Kookdagboek KatrijnKookdagboek Katrijn
Create your Like Badge
Print Friendly and PDF

donderdag 3 december 2015

Quiche met spinazie, ham en geitenkaas

Wisten jullie dat geitenkaas lichter verteerbaar is dan kaas van koeiemelk? Dit komt doordat de vetzuurmoleculen in geitenmelk veel kleiner zijn dan in koeiemelk.
Toch maar eens meer op het menu zetten dus.

Recept: Quiche met spinazie, ham en geitenkaas



Ingrediënten voor één grote ronde quiche

1 bladerdeeg of kruimeldeeg
4 eieren
250 ml lightroom
50 g Parmezaanse kaas
1 rolletje chavroux (geitenkaas)
300 g verse spinazie
een nootje boter
peper en zout
150 g magere ham of filet d'ardenne (gebruik in dit geval minder zout)


Voorbereiding: 30 minuten
Bereiding en oventijd: 40 minuten

  • Verwarm de oven voor op 180° C.
  • Smelt de boter in een pot en doe de gekuiste spinazie erbij. Laat helemaal slinken en doe dan door een vergiet. Laat goed uitlekken. Druk het meeste vocht er goed uit.
  • Hak de spinazie fijn.
  • Meng de room met de eieren en kruid dit mengsel met peper en zout.
  • Leg de bladerdeeg in de vorm en prik gaatjes in het deeg.
  • Rasp de helft van de Parmezaanse kaas over de bodem.
  • Snij de ham fijn en verdeel over het deeg.
  • Verdeel de afgekoelde spinazie over de ham.
  • Giet het eiermengsel over de vorm.
  • Snij nu de chavrouxkaas in schijfjes en verdeel over de vorm.
  • Rasp de laatste Parmezaanse kaas over de quiche.
  • Zet in de warme oven en laat 40 minuten bakken tot de quiche mooi bruin is en goed gestold.
  • Laat een kwartiertje afkoelen voor je de quiche in mooie punten verdeelt.


Geef er een salade naar keuze bij.

Smakelijk !!

Lieve kookgroetjes van Katrijn !!


2 opmerkingen:

  1. Ga ik vandaag maken! Ziet er superlekker uit!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een heel goed idee !! Geniet ervan, zowel van het maken als van het smullen ;-) !!
    Lieve kookgroetjes van Katrijn !!

    BeantwoordenVerwijderen