Iedereen heeft er zich ooit wel eens aan bezondigd bij een voetbalwedstrijd of op een gezellig kerstmarkt. Een dampende hotdog met zuurkool tussen en dan wat mosterd maakte je een blij mens.
Ik maak hier een iets verfijndere versie van het verwarmende broodje.
Bij ons is het alvast een blijvertje op de kaart.
Recept: Broodje rookworst met zuurkool
Ingrediƫnten voor 4 personen
4 kleine baguettes of 2 grote
250 g zuurkool naturel
2 echte Veluwse rookworsten (AH bij de fijne vleeswaren)
1 dikke ui
peper
cocktailsaus met whisky
4 el gebakken uitjes
2 el boter
Voorbereiding en bereiding samen: 30 minuten
- Schil de ui en snij eerst in 2 en dan in fijne halve ringen.
- Snij de rookworsten telkens in 3 stukken en dan overlangs in 2. Zo heb je 12 stukken.
- Verwarm de boter in een pan en bak de ui gaar tot hij net begint te kleuren.
- Voeg de zuurkool toe en meng goed. Laat goed doorwarmen.
- Kruid met peper.
- Hou warm.
- Verwarm de grillpan en bak de stukken worst op de vleeskant tot er mooi strepen op staan. Hou warm.
- Snij je broodjes door en bestrijk de onderkant met een eetlepel cocktailsaus.
- Schep er wat zuurkoolmengsel op en leg er dan 2 stukken worst op. Het derde stukje serveer je naast het broodje.
- Strooi per broodje een eetlepel gebakken uitjes over de worst en dek dan af met de bovenste helft van je broodje.
Laat de koude avonden nu maar komen. Met dit broodje warm je jezelf zo weer op.
Smakelijk!!
Lieve kookgroetjes van Katrijn!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten