Ik ben gek op nasi. Met kip, met varkensvlees, met garnalen, mmmmmm....allemaal even lekker.
Ik deel vandaag mijn versie met jullie.
Recept: Nasi op mijn manier
Ingrediënten voor 4 à 6 personen
250 g basmatirijst
500 g kippenboutfilets (ontbeende boutjes), dit vlees is veel sappiger dan kippenborstfilets
200 g hespenblokjes
200 g Parijse champignons
50 g doperwten (vers of diepvries)
1 rode paprika
een klein blikje maïs
1 dikke wortel
een stukje gember van 2 cm
2 teentjes look
1/2 rode chilipeper
een kleine ui
1 prei
1/2 broccoli
sojasaus
2 el currypoeder
1 el korianderpoeder
peper en zout
1,5 l kippenbouillon
olijfolie
kippenkruiden
3 eieren
scheutje melk
boter
lente-ui
geroosterd sesamzaad
een handvol sojascheuten voor de afwerking
Voorbereiding: 30 minuten
Bereiding: 20 minuten
- Snij de kip in blokjes.
- Verwarm een beetje olie in de wok en bak de blokjes goudbruin. Kruid ze met een beetje kippenkruiden. Haal ze uit de wok en zet opzij.
- Kuis de paprika en snij in blokjes.
- Kuis de champignons en snij in 4.
- Schil de wortel en snij in blokjes.
- Giet de maïs af en spoel met koud water.
- Schil de gember en hak fijn.
- Schil de look en duw door een lookpers of hak heel fijn.
- Ontpit de chili en hak fijn.
- Schil de ui en snij fijn.
- Kuis de prei, spoel goed en snij in fijne ringen.
- Verdeel de broccoli in kleine roosjes.
- Snij een paar lente-uitjes in ringetjes en zet opzij voor de afwerking.
- Klop de eieren met de melk los in een kommetje.
- Verwarm een beetje boter in een pan en bak hierin 2 dunne omeletjes. Leg ze op een bord. Rol ze op en snij ze in reepjes. Zet opzij.
- Verwarm nu opnieuw wat olie in de wok en stoof de ui, look, gember en chili aan. Zorg dat het niet aanbakt, want dan gaat het bitter smaken.
- Voeg de currypoeder en het korianderpoeder toe en bak even mee. Blus met een goeie scheut sojasaus.
- Voeg de groenten één voor één toe (behalve de maïs) en stoof mee.
- Voeg de hespjes toe en bak even mee.
- Voeg nu de rijst toe en roer even om tot de rijst glazig is.
- Blus nu met bouillon. Doe er nog niet alles bij, maar voeg pas nieuwe toe als je ziet dat bijna alle vocht is opgenomen en de rijst nog niet gaar is.
- Net voor het einde van de gaartijd (ongeveer 11 minuten) voeg je de maïs en de kip toe. Roer alles goed om en laat goed doorwarmen.
- Zorg dat er niet te veel vocht overblijft. Het is de bedoeling dat de gare rijst nog even bakt zodat hij een lekkere smaak krijgt.
- Kruid eventueel extra bij met sojasaus en peper en zout.
- Werk de schotel af met sojascheuten, reepjes omelet, gesnipperde lente-ui en geroosterd sesamzaad.
- Serveer met een currysausje.
Deze kom is hier thuis in een wip leeg gegeten.
Ik hoop dat het jullie ook zal smaken.
Lieve kookgroetjes van Katrijn !!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten