Courgettes, wortelen, pastinaak, komkommers, je draait ze heel eenvoudig tot slingers.
Recept: Spaghetti-courgetti met pesto en tonijn
Ingrediƫnten voor 4 personen
200 g volkoren spaghetti
2 kleine courgettes (je hebt ongeveer 500 g slierten nodig)
een half potje groene pesto, kies goeie kwaliteit (mag ook zelfgemaakt)
peper en zout
olijfolie
150 g groene ontpitte olijven
4 blikjes tonijn op olijfolie
2 teentjes look
250 g kerstomaten
enkele blaadjes basilicum voor de afwerking
Klaar in 40 minuten
- Breng een ruime pot gezouten water aan de kook. Kook de spaghetti gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet hem af en hou wat kookvocht opzij. Hou de pasta warm.
- Spoel de courgettes en snij het harde uiteinde weg. Draai de courgettes tot slierten.
- Schil de look en snij heel fijn.
- Halveer de kerstomaten.
- Hak de olijven kleiner.
- Giet de tonijn door een zeef en verkruimel hem een beetje.
- Verwarm 2 el olijfolie in een pan en stoof de look aan. Let op dat hij niet verbrandt anders gaat hij bitter smaken.
- Voeg de courgettis toe en stoof ze beetgaar.
- Kruid met peper en zout.
- Doe de pasta even in een aparte kom en verwarm in de kookpot een scheutje olijfolie.
- Voeg de pasta toe samen met de courgettis en meng goed onder elkaar.
- Voeg de tonijn, de olijven, het kookvocht en de pesto toe en meng alles goed dooreen.
- Kruid eventueel nog extra bij met peper en zout.
- Warm goed door.
- Verdeel de pasta over 4 diepe borden en werk af met de kerstomaten en een blaadje basilicum.
Serveer er eventueel wat geraspte kaas bij.
Lieve kookgroetjes van Katrijn!!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten