Facebook

Katrijn Vanwynsberghe likes

Kookdagboek KatrijnKookdagboek Katrijn
Create your Like Badge
Print Friendly and PDF

Wie ben ik

Mijn foto

Op weekdagen bezorg ik jullie een lekker gerecht met een duidelijk recept zodat je eenvoudig zelf aan de slag kan. Veel plezier !

woensdag 26 augustus 2015

Een "ik neem nog even lekker de zon mee naar mijn werk" salade

Soms weet ik het niet meer. Wat legt een mens nu nog tussen zijn boterham? Zoet beleg hoort niet voor een lunch, zei mijn moeder altijd. Alleen kaas... is te vet. Vlees dan? Enkel als het mager is, dan is het oké. Alle bereide dingen kan je het beste laten.
 
Soms is het dus moeilijk kiezen, want je wil een lekkere lunch meenemen. Zo eentje waarvan je weer wat "punch" krijgt. Zo eentje waarmee je de rest van de dag door kan komen.
 
Wel zo eentje heb ik hier voor jullie.
 
Een goeie lunch bestaat uit een graanproduct, een vetstof, groenten, broodbeleg (vlees, vis,veggie....) en natuurlijk water om je lichaam weer wat vocht te geven.


Recept: Pittige pasta-scampisalade
(om het zonnetje nog even vast te houden)








Ingrediënten voor 4 personen:

300 gram fusillipasta (liefst de volkoren versie)
250 gram mini-mozzarellabolletjes in 2 gesneden
500 gram gehalveerde kerstomaten
500 gram scampi gepeld en van de darm ontdaan
100 gram diepvriesdoperwten
60 gram zongedroogde tomaten in reepjes
een handvol basilicum, gescheurd
peper en zout
een mespunt suiker
6 el wittewijnazijn
6 el + 2 el olijfolie
1 afgestreken eetlepel sambal oelek
2 teentjes look, geschild en in grove stukken
1 gesnipperde sjalot




  • Kook de pasta volgens de verpakkingsaanwijzingen, giet af en spoel onder koud water. Laat goed uitdruppen.
  • Blancheer de doperwtjes. Ze zijn heel snel gaar. Giet af en spoel onder koud water.
  • Breng gezouten water aan de kook en blancheer de scampi. Ze moeten nog glazig zijn binnenin. Giet ze af en snij ze in 2. Laat goed afkoelen.
  • Meng 2 el olijfolie met de sambal oelek en peper en zout en de look.
  • Voeg de afgekoelde scampi toe aan de marinade, roer goed om en zet een uurtje koel weg.
  • Meng de gesnipperde sjalot met de 6 el olie, de wittewijnazijn en de mespunt suiker.
  • Voeg de pasta en de erwtjes toe aan de dressing. Roer er de mozzarella, de zongedroogde tomaten en de kerstomaatjes onder, zet koel weg.
  • Na een uurtje meng je de scampi met een beetje van de marinade onder de pasta. Hoe meer marinade hoe pittiger het gerecht wordt.
  • Kruid alles met peper en zout naar smaak.
  • Werk af met de gescheurde basilicum.


Deze salade maak je zeer snel de avond van tevoren. Bewaar hem in een luchtdichte doos en neem mee naar je werk of geef mee aan je kinderen in de lunchbox. Op deze manier heb je een gezonde, evenwichtige lunch.
 
Smakelijk en tot kooks
 
Lieve groetjes van Katrijn